Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Què hi ha de nou amb els caps de cartell del Primavera Sound 2016?

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

D'acord, tots sabem que Tame Impala vindran a defensar en directe el seu celebradíssim últim disc, Currents, un dels millors discos del 2015; de fet, molts esperàvem que els australians formessin part del cartell del Primavera Sound 2015. Però si no sabeu què vénen a fer al festival la resta de caps de cartell és normal: arriben amb novetats de les que se sap ben poca cosa i des de fa ben poc temps. Us en fem cinc cèntims.

Radiohead

El quintet britànic presentarà en directe el que serà el seu novè àlbum des del seu debut, 'Pablo Honey' (1993). Del nou disc, el primer des de 'The king of limbs' (2011), encara no se'n sap res, però hi ha indicis que podria veure la llum aviat: l'octubre del 2015 els membres del grup van formar una nova companyia, Dawn Chorus LLP, una operació empresarial que ja havien dut a terme abans de la publicació d''In rainbows' i 'The king of limbs' (2011). El seu últim àlbum es va publicar per sorpresa un dia abans del que s'havia anunciat: a en Thom Yorke i companyia els agraden les sorpreses (i van fer una cançó per a la banda sonora de l'últim Bond, 'Spectre', que va ser refusada: la podeu escoltar aquí sota).

 LCD Soundsystem

Des que van anunciar que actuarien al festival nord-americà Coachella, estava cantat que la gira de retorn de la banda de James Murphy passaria per Barcelona, la pregunta era per quin festival. El grup, que s'havia separat el 2011 –l'aturada ha estat breu–, va publicar un nou single, el nadalenc 'Christmas will break your heart', ha anunciat que publicarà un nou àlbum durant el 2016.

PJ Harvey

La cantautora britànica publicarà a l'abril el seu nou àlbum, el primer des de 'Let England shake' (2011) –que ja va presentar al Primavera–. El nou disc es va crear en sessions obertes al públic en el marc de 'Recording in progress', una instal·lació artística a la Somerset House de Londres.

The Last Shadow Puppets

El duo que formen Alex Turner (Arctic Monkeys) i el seu amic Miles Kane –amb l'ajuda del productor James Ford (Simian Mobile Disco)– van debutar amb 'The age of the understatement' (2008). Al Primavera Sound 2016 presentaran el que serà el seu segon treball junts, 'Everything you've come to expect', que es publicarà l'1 de abril i per al qual comptaran també amb el baixista Zach Dawes (Mini Mansions). El 10 de gener van publicar el seu primer senzill des del 2008, 'Bad habits'.

Brian Wilson

Com no hi havíem caigut abans? El 16 de maig farà 50 anys de la publicació de 'Pet sounds' (1966), l'icònic onzè àlbum de The Beach Boys i una de les obres mestres de la història del pop, que va cridar l'atenció fins i tot del compositor i director d'orquestra Leonard Bernstein. Brian Wilson l'interpretarà de cap a peus amb una formació d'onze músics que inclourà Al Jardine, comembre fundador de la banda dels germans Wilson, i alguns dels membres que el van acompanyar a la gira en què va recuperar l'àlbum en viu el 2002. Ara només falta que agafem el Brian en un bon dia perquè, les coses com siguin, amb 73 anys i un historial de salut mental fràgil, està delicat. Psicodelicat, com li agradava dir a ell.

Últimes notícies

    Publicitat