Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Que tremoli el poder!

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Art no convencional, guerrilla de la comunicació i entreteniment radical són les etiquetes sota les quals es defineix The Influencers, un festival que explora el territori on l’art es barreja amb les noves cultures digitals, el desig de canvi social i les dinàmiques de la imaginació col·lectiva. Aquí van cinc exemples del que veurem en aquesta nova edició:

1. Annie Machon: A finals dels 90, Annie Machon va dimitir del servei de l’MI5, el servei d’intel·ligència britànic, per poder filtrar documents amb els quals pogués denunciar els crims de la institució. Tot i que allò li va costar la fugida i l’exili, no li han passat les ganes de parlar. Dijous 22.

2. The Yes Men: Durant els últims vint anys, Mike Bonanno i Andy Bichlbaum (The Yes Men) han lluitat contra la cobdícia corporativa i a favor del medi ambient mitjançant accions revolucionàries, amb molt poca vergonya i amb tota la voluntat de canviar el món. Dissabte 24 a partir de les 19 h seran al CCCB, on a les 17.45 h es projectarà el documental 'The Yes Men are revolting'.

3. Franco Bifo Berardi: L’agitador cultural, activista dels media i filòsof multidisciplinari, implicat en moviments polítics i socials des dels anys 70, ha dedicat la seva vida a lluitar contra la hiperabstracció digital i financera. Parlarà dissabte 24 a a partir de les 19 h.

4. Amalia Ulman: És autora, entre d'altres, d’una performance via internet (Excellences and Perfections) en la qual durant cinc mesos va encarnar la vida d’una noia de poble que arriba a la ciutat amb la idea de ser model i amb la voluntat de retratar el periple de frivolitats que tot això implica. Tot per revelar com de disposats que estem a creure tot el que veiem a la xarxa. Divendres 23.

5. Metahaven: A través d’un disseny estratègic als límits de la comunicació, l’estètica i la política, l’estudi Metahaven produeix obres que molt sovint parlen de les noves formes del poder. Divendres 23.

Últimes notícies

    Publicitat