Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Què veuen els nens quan van al CosmoCaixa?

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Si una cosa no hem deixat de veure des que ens vam instal·lar al CosmoCaixa són nens. I és que, a més de la gran oferta científica que hi podeu trobar, el museu és una font inesgotable de coneixement per als més petits. El Toca Toca, el Planetari Bombolla, el Creactivity i el Bosc Inundat són alguns dels espais on els nens poden desenvolupar la seva creativitat, apropar-se al món animal o introduir-se a l'astronomia de manera fàcil i molt dinàmica.

Part de la redacció hem acompanyat els nens durant la visita i la veritat és que ens ho hem passat igual o més bé que ells!

Planetari Bombolla

Aquí es tracta d'iniciar-se en el món de l'astronomia. Els nens veuen com és el moviment de la Terra i dels planetes i aprendran conceptes bàsics explicats de manera àgil i dinàmica. A mode d'espòiler us direm que, per exemple, a Venus, un dia dura més d'un any, perquè gira molt a poc a poc. O per exemple, Júpiter és més gran que 1.400 terres juntes. I sabeu per què Neptú és de color blau? Aquesta no us la respondrem. Hi haureu d'anar per trobar la resposta!

Creactivity

Inventar, experimentar, jugar amb la imaginació i sobretot amb les mans és el que proposen a Creactivity. Podreu crear un circuit totalment des de zero, fabricar aparells voladors com globus aerostàtics, cotxes elèctrics... Nosaltres ho vam intentar i ho vam retransmetre en directe! Com veureu, a alguns els va sortir millor que a d'altres...

El Bosc Inundat

Com és possible un Amazones a Barcelona? Ens ho preguntàvem quan vam arribar al CosmoCaixa i seguim al·lucinats per la magnitud d'aquesta selva tropical que hi ha a la planta -5 del CosmoCaixa. Mil metres quadrats de bosc a una temperatura constant de 28 graus on cada 15 minuts hi plou (de manera artificial, esclar). Hi ha molta humitat, i hi viuen espècies com el piracurú, un peix enorme de dos metres de llargada i més de 100 quilos que neda tranquil, com si les desenes de nens que l'envolten no hi fossin. També hi ha un caiman amb cara de pocs amics, una rajada i l'estrella del Bosc Inundat: la capibara, el rosegador més gran del planeta.

 

El Toca Toca

És la joia de la corona per als més petits. Tocar animals que alguns només han vist a la televisió, conèixer com mengen, a on viuen i com es comuniquen. El tour comença amb el mar mediterrani. L'instructor els explica que veuran estrelles de mar (no es poden treure de l'aigua!), cogombres de mar (també anomenats cagarros, imagineu les riallades dels nens) o cargols. Els toquen, els analitzen i a més aprenen curiositats. Després és el torn del centpeus africà (es diu centpeus però en te més de 200!). La gran boa constrictor també passa per les mans dels nens, que la toquen amb els ulls com plats. Ah! I el cargol gegant! L'instructor pregunta si algú sap el que mengen. Un nen aixeca la ma i respon que "gomita, y luego se come el gomitao".

Últimes notícies

    Publicitat