Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Què vol dir FCF?

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Free Culture Forum, el Fòrum Internacional de Cultura Lliure, és un esdeveniment anual que va néixer l'any 2009 de la mà dels creadors de la XNET (abans EXGAE) fundada per l'artista multidisciplinar i activista Simona Levi i la programadora Maddalena Falzoni; un grup que treballa des de 2008 en diversos camps relacionats amb la democràcia en xarxa (mecanismes de participació i control ciutadà del poder i les institucions); la defensa d'un Internet lliure i neutral; la lliure circulació de la cultura, el coneixement i la informació i la defensa del periodisme ciutadà pel dret a saber, informar i estar informats i en definitiva, la transformació social. El seu projecte més conegut és la bústia X; una bústia electrònica segura i anònima a disposició de tots els ciutadans per enviar-hi informació rellevant per a la societat. Una mena de WikiLeaks. Gràcies a l'existència d'aquesta bústia s'han destapat casos com alguns dels múltiples escàndols de Bankia o el de les targetes black de CajaMadrid. La idea, en definitiva, és crear una xarxa ciutadana oberta per lluitar contra la corrupció.

I per què parlem ara d'Xnet? Doncs perquè el FCF és una extensió de la Xnet en format de conferències, tallers i grups de treball, que celebra la setena edició entre divendres 30 i dilluns 2 de novembre entre La Farinera del Clot, la BAU i l'espai Conservas.

El Free Culture Forum reuneix les principals organitzacions i veus actives en en aquests camps –gairebé un centenar d'organitzacions i experts– amb l’objectiu de treballar junts i posar en comú les respostes davant els problemes urgents sorgits arran del canvi de realitat.

Per saber-ne més, consulteu la programació de l'esdeveniment.

Últimes notícies

    Publicitat