Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Reciclar l'orina dels festivalers per crear fertilitzant

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Cada vegada hi ha més festivals de música al món. Això implica més cultura, més relacions socials, més flux de despesa i inversió... i també més orins, esclar. Us heu parat a pensar en la quantitat de litres d'orina que es poden generar en un festival?

Penseu en un super esdeveniment per a 18.000 persones. Si una persona genera, per exemple, un litre d'orina -una xifra raonable, que equival a quatre cerveses per persona-, vol dir que en finalitzar el festival es poden obtenir fins a 18.000 litres de pipí. I, què es pot fer amb tal quantitat de deixalles líquids? El festival barceloní DGTL Barcelona ha trobat la resposta: convertir-los en adob per a arbres, plantes, verdures i fruites.

DGTL és un festival holandès que des de fa un parell d'anys (aquesta serà la tercera edició) va decidir traslladar també el projecte a Barcelona, ​​programant a alguns dels noms més rellevants de la música de ball actual: Jeff Mills, Maceo Plex, Solomun i moltíssims més actuaran aquest any. Però per a DGTL Barcelona, ​​igual d'important que la música és la sostenibilitat: han creat un festival vegetarià associat amb Barcelona Sostenible, una xarxa local de més de 600 marques centrades en la reducció de residus, i aquest any serà pioner en la forma en com tractarà les orins dels assistents.

"Hem invertit una quantitat molt important de diners per fer-ho possible. Treballem en conjunt amb una empresa francesa (WCloc) per fer-ho. Penseu que és una cosa que mai s'ha fet a Espanya en un festival, de manera que el transport, per exemple, no és barat. Però creiem que és una manera intrigant i divertida de posar el nostre programa de sostenibilitat sota l'atenció dels nostres visitants", explica Gerke de Groot, impulsor del projecte.

Unes pioneres i modernes cabines, situades al festival, filtraran l'orina i la convertiran en fosfat -el reactor integrat transforma l'orina en estruvita, un fertilitzant a força de fosfat-. Es tracta d'un excel·lent adob per arbres, plantes, verdures i fruites! Els panells LED instal·lats als costats de les cabines mostraran a temps real la quantitat d'usos, calculant la quantitat de fosfat produït i la reducció de CO2 en comparació amb els banys normals. "Totes les plantes i verdures es beneficien del fosfat. L'orina conté fosfat, un fertilitzant cada vegada més escàs. Els recursos naturals de fosfat s'esgotaran en 30 anys. Sense fosfat no es pot conrear res, i per tant, donada la creixent població mundial, és molt important pensar en reciclar els nostres recursos ", matisa Gerke.

L'objectiu de DGTL Barcelona és reciclar més de 3.000 litres d'orina al dia. Si s'aconsegueix, crearà un precedent magnífic de cara als altres festivals de la ciutat, i les moltes accions sostenibles que un festival de música pot dur a terme. A més, demostrarà que una altra forma de gestionar els residus és possible. Bé per DGTL Barcelona!


 

Últimes notícies

    Publicitat