Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Referèndums amb burilles de cigarreta a Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

La setmana passada estava a un bar del Raval prenent una cervesa amb uns amics. Cada minut i mig, la majoria d'ells sortien a fumar un piti i com de costum em vaig quedar sol uns quants cops. Veient des de lluny que cap d'ells utilitzava el cendrer que tenien al costat de la porta per tirar les burilles i les llançaven a terra sense vergonya vaig pensar dues coses: 1) que eren uns porcs (cosa que ja sabia) i 2) la quantitat de burilles de cigarreta que es deuen recollir al dia a Barcelona! I em van venir al cap dues coses. La primera, la gran idea que ha tingut fa poc més d'un mes l'Ajuntament de París de multar els fumadors que tirin burilles a terra amb 68 € per tal de combatre la contaminació ambiental i visual. Normal, ja que a la capital francesa es recullen 350 tones de burilles de cigarretes l'any, que es diu ràpid. Però és clar, allà són més del doble d'habitants que a Barcelona. Ep! Això vol dir que si a París es fuma el mateix que a Barcelona, i són més del doble d'habitants, a la nostra ciutat es recullen... aproximadament 200 tones de burilles l'any!

Tots sabem que el tabac mata, i les burilles de les cigarretes també. Embruten els carrers i la pluja fa que acabin a les clavegueres i després a les costes i camps. No són biodegradables i estan fetes d'acetat de cel·lulosa, element que triga anys a descompondre's. Estem parlant de moltes burilles, molta merda... i molts referèndums! I parlo de referèndums perquè l'altra cosa que vaig pensar mentre esperava que acabessin de fumar era en el que va fer l'empresa Hubbub a Londres fa cosa d'un any: van col·locar contenidors en forma d'urnes a algunes sortides de metro de la ciutat preguntant qui era el millor jugador del món: Messi o Ronaldo.

La votació per la Pilota d'Or s'apropava i la idea era fantàstica, amb el que ho van estendre amb més referèndums-burilleros sobre Rugby, futbol o F1:

Doncs bé, tornant al cas de la nostra ciutat, per què no fer el mateix ara que el tema dels referèndums està tant en boca de tots? Sabeu quants en podríem fer amb 200 tones de burilles l'any? La quantitat de merda que es recolliria a Barcelona i la de preguntes (legals i sense imputacions per desobediència) que podríem respondre? Aquí ho deixo.

Últimes notícies

    Publicitat