Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Reivindiquem la xocolata desfeta!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Són unes postres imprescindibles en el menú de casa nostra. Des dels francesos del Segle d'Or fins avui, la xocolata desfeta s'ha convertit en un signe d'identitat de la gastronomia ibèrica. Fins i tot el novel·lista i dramaturg francès Alexandre Dumas va dir que els espanyols només s'alimenten de xocolata. Per la majoria de nosaltres, menjar xocolata desfeta després d'un dia fred o d'una simple tarda de tardor és glòria, i és per això que hi ha negocis com VictoriXoc que defensen que la xocolata desfeta estigui present "a tots els actes populars i esportius, a tota Catalunya els caps de setmana durant tot l'any, però sobretot a la tardor, hivern i primavera, des del setembre fins al maig, any rere any". És el que vol aconseguir Lluís Victori, jove emprenedor català que des del 2013 dirigeix VictoriXoc, empresa dedicada al món de la xocolata enfocada a vendre xocolata desfeta a fires, mercats, actes folklòrics, actes culturals, festivals de música, festes escolars, competicions esportives, etc.. "Les possibilitats són il·limitades i és un aliment molt bo i saludable, sense abusar-ne, esclar. Crea ambient, endolceix la vida, és fàcil de cuinar i la matèria primera és barata".

En Lluís Victori va començar amb VictoriXoc fa tres anys. Volia portar la xocolata desfeta a actes populars i esportius a tota Catalunya, com més a la vora d'Osona, on viu, millor. Ara pot presumir de ser un gran ambaixador de la xocolata desfeta a tot Catalunya, i és per això que vol fer una campanya "en favor de la xocolata desfeta a actes populars de Catalunya. El meu negoci és vendre gots en un lloc concret, només això, que la gent ho copiï, com un model de negoci. Jo no sóc artesà, simplement compro, cuino i venc, i la intenció és la d'arribar a totes les classes populars, que tothom, fins i tot la gent més pobra, es pugui permetre la meva xocolata".

Per acabar, hem demanat a en Lluís que ens expliqui quin és el secret d'una bona xocolata calenta, i ens ho ha confessat: no deixar de remenar. "Heu d'escalfar la llet, remenant ja des del principi sense parar, si és possible. Afegim el cacau preparat per tal de fer xocolata desfeta, i seguim remenant, llavors segur que tot surt bé. Depèn de la quantitat de producte, però uns sis litres es poden fer en uns 40 minuts com a molt. Un litre de llet, o aigua o beguda vegetal, normalment equival a 200 grams de cacau en pols per tal de fer xocolata desfeta".

Últimes notícies

    Publicitat