Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Rihanna regala el seu nou disc... però no és la primera a fer-ho

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

És la veu femenina més escoltada de tots els temps segons Spotify. Dotze dels seus maxis o Ep's es troben entre els més venuts del món. El seu treball ha rebut premis i reconeixements que inclouen 8 'Grammy', 9 'American Music Awards' o 15 'Premis MTV'. És actriu, model, cantant, empresària i dissenyadora de moda. Parlem de Robyn Rihanna Fenty, més coneguda com Rihanna, que ahir va treure el seu vuitè disc per sorpresa... i en descàrrega gratuïta! Ho va fer a través de la plataforma Tidal després d'un 2015 en què ha jugat tot l'any a despistar els fans, ja que els singles que ha anat traient (per exemple amb Paul McCartney i Kanye West o el single 'American Oxygen') no han entrat a la llista final d'aquest nou àlbum d'estudi. A més, 'Anti', que és com es diu l'àlbum de la celebritat, inclou temes com Work, en què hi col·labora Drake. També hi ha col·laboracions sorprenents com amb el grup Tame Impala o amb SZA.

'Anti' ja es pot descarregar a través d'aquest link i Rihanna ja està preparada per començar amb la gira de presentació del disc, que la durà a la majoria de les grans ciutats dels Estats Units, a més del Regne Unit, Alemanya, Itàlia o França. A Espanya, de moment, haurem d'esperar. En tot cas, el fet de regalar el disc no és novetat...

Altres casos d'artistes que van regalar la seva música

Altres artistes de primer nivell mundial han posat en dubte l'actual model de negoci discogràfic regalant la seva música. Prince, per exemple, va regalar el seu àlbum 'Planet Earth' amb l'edició dominical d'un diari britànic abans que sortís al mercat (amb la conseqüent batussa amb el segell). U2 també va regalar el seu disc 'Songs of Innocence'. Ho va fer a Itunes l'any 2014 i només un any després de fer-ho el mateix Bono va demanar disculpes, ja que va ser una acció invasiva que va rebre moltes crítiques. La reina del pop, Madonna, també es va sumar a la moda de regalar música: en filtrar-se part del seu disc 'Rebel Heart' va decidir regalar part d'ell a través d'Itunes, tot i que això de regalar les seves obres no és nou per ella. L'any 2012, després de dures crítiques pels preus de concerts als Estats Units (de 160 a 400 dòlars), la cantant va decidir regalar el seu àlbum 'M.D.N.A'. "La gent es gasta contínuament 300 dòlars en qualsevol cosa com roba o bosses. Treballin durant tot l'any, estalviïn els seus diners i vinguin al meu xou. Jo ho valc", va dir en el seu moment. Després es va penedir i va regalar el disc a tots els que tinguessin la seva entrada per la gira als Estats Units. Radiohead també va ser un dels grups que van posar de moda regalar el seu disc, tot i que aquests van demanar que els fans paguessin per ell el que volguessin. La jugada els va sortir bé, perquè van guanyar més de 10 milions de euros.

Últimes notícies

    Publicitat