Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sabeu qui és el Mago Félix?

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Si aneu per Sant Antoni un diumenge al matí i us deixeu caure pel mercat de vell, us trobareu un home amb els cabells llargs i escassos recollits amb una cueta estreta com un pinzell que va mirant-se un pèndol amb el qual pot veure el futur. Ell és en Fèlix Llaugé, però tots el coneixen pel nom de Mago Félix. En el panteó de la fauna barcelonina, és un paio únic. Col·lecciona novel·les popular 'vintage', publicacions escrostonades d'aquelles que sortien per fascicles, tipus 'Mi marido me ignora', totes amb cobertes molt llampants. I a més fa cartes astrals i tira el tarot. Si li demanes per l'avenir pot ser que et digui que ens espera merda, merda i més merda. És un individu entranyable, i sovint emprenyat.

Aquest diumenge 12, a les 16.30 h, la sala petita de la Filmoteca acull l'estrena del documental 'En la cueva del mago', obra de Joan Vall Karsunke, que va tenir el privilegi d'entrar amb la càmera a casa del singular pitonís. "Molts dels que l'han vist per la tele el tenen per un provocador, i jo aquí vull ensenyar-ne una altra cara, la de l'home amable, culte i erudit", explica el cineasta. Aquesta pel·lícula és una ruta impensable pels laberints del seu pis, on hi ha espelmes que regalimen cera acumulada de fa anys, prestatges i més prestatges amb torres de literatura 'pulp', un cartell del 'Dràcula' de Béla Lugosi i els altars estranys on practica els seus rituals per allunyar els mals esperits.

"Per mi, aquesta pel·lícula és un document imprescindible de la meva memòria vital i de la meva arqueologia interior", diu Joan Vall. Fa pel cap baix deu anys que segueix el Mago Félix de prop, amb una barreja de tendresa i fascinació. Així és com endinsa a les profunditats de la seva caverna. Res més començar la pel·lícula, trobem el bruixot movent els braços amunt i avall pel menjador de casa seva i cantant 'Reflótate y reflótate', un encanteri que s'ha inventat per esquivar la depressió i plantar cara al filldeputisme. A partir d'aquí, descobrirem tots els seus secrets. Ens ensenyarà la seva cambra de piràmides sanadores i unes oracions dedicades als esperits angèlics del món invisible.

De la història del Mago Félix, en sabem algunes coses i d'altres són un total misteri. En el seu compte de blogspot té lincats alguns dels articles que porta publicant aquí i allà des de finals dels 60, alguns sobre l'arribada de l'home a la Lluna i el contacte amb extraterrestres. I es veu que, temps era temps, va tenir un litigi amb l'empresa espanyola que tenia els drets d'explotació d'imatge del Gat Fèlix, que el va denunciar per haver-ne plagiat el nom. Ara viu submergit en el seu univers esotèric, oferint gentil consell a tot aquell que necessiti la seva ajuda. Fins i tot es presta generosament a fer-vos un ritual de depuració de males vibracions.

Amb el Mago Félix aprendreu, per exemple, que sempre hauríeu de dur una llimona a la bossa. Si s'asseca i es queda dura com una roca, voldrà dir que esteu sans. En canvi, si veieu que es podreix, és senyal que alguna força demoníaca us està perseguint, bé perquè us l'ha enviada algú que us volia mal, bé perquè sou focus d'energies negatives. Preneu caldos vegetals per netejar l'organisme de qualsevol toxina vinguda dels averns, i eviteu el cafè o acabareu fotuts. Si teniu qualsevol altre dubte, feu cap a la Filmoteca aquest diumenge: el Mago ha confirmat que acompanyarà Joan Vall en la presentació de la pel·lícula. Que els astres us protegeixin.

Últimes notícies

    Publicitat