Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sabíeu que a la Diagonal hi ha un carril bici?

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Resulta que a la Diagonal hi ha un carril bici. No m'ho invento. No he fumat farigola. Acostumo a fer el recorregut Francesc Macià-Plaça Pius XII molt sovint i us juro que a la vorera central, la més ampla i còmoda, fa molt de temps que han posat una franja delimitada amb línies blanques que respon al nom de carril bici.

Bàsicament, l'invent serveix perquè les bicicletes hi circulin amb tota llibertat, sense robar-li espai als vianants, que així poden caminar per les voreres de mar i muntanya de la Diagonal sense ser molestats i/o atropellats. Societat civilitzada, en diuen.

Comento això perquè sembla que encara hi ha molts ciclistes que no han entès les claus d'aquesta iniciativa i han estat incapaços de deduir, pobrissons, que el carril bici es troba a la vorera central i no als laterals de la Diagonal. Quan veig bicicletes cometent aquesta infracció incomprensible, m'entren ganes d'asseure els propietaris a una classe de primer de l'ESO i d'explicar-los que l'Ajuntament els ha posat un carril immens no només per a la seva comoditat, sinó per la de tots.

No descarto que hi hagi ciclistes que esmorzin peiot i no s'hagin adonat de l'existència del carril bici de la Diagonal, però cada cop estic més convençut que a molts d'infractors els agrada la gresca i gaudeixen amb la guerra oberta contra el vianant. N'hi ha prou amb què els posin un carril bici al bell mig de la Diagonal, perquè es dediquin a sembrar el pànic a les voreres que no els corresponen.

"Amb la meva bici vaig per on em surt dels collons. Qui és l'Ajuntament aquest per dir-me per on he d'anar? Si les motos van per la vorera jo també. El carril bici és per a pallussos". Us sona la cançoneta, oi? Doncs aquesta actitud ens durà a una Diagonal distòpica i delirant: els vianants s'acabaran acumulant com Lemmings al carril bici del centre i els ciclistes circularan pels laterals. I el cicle tornarà a invertir-se passat un temps. I així ad infinitum.

Últimes notícies

    Publicitat