Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Salvem la darrera cabina telefònica de Barcelona!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Les cabines de telèfon de Barcelona es van instal·lar als anys 60 i ràpidament es van convertir en un símbol de la ciutat. L'any 2010 n'hi havien més de 100.000 repartides per tot Barcelona. Però avui dia, si volem trobar una cabina de les antigues, amb vidre i sostre, ens costarà molt. De fet, només n'hi ha una a tota Barcelona. Està al carrer Lledoner número 2, a la Vall d'Hebrón. Una única supervivent. Una gladiadora i lluitadora incansable que ha sabut mantenir-se dempeus i guanyar -fins avui dia- la batalla a l'avenç tecnològic i al vandalisme.

Tot i sobreviure, aquesta darrera cabina te tots els números d'acabar a terra, veient com les seves companyes han anat caient una per una. Però l'Anna, una veïna de l'Eixample, va crear una petició a Change.org per demanar a l'Ajuntament que conservi aquesta última cabina de Barcelona. La sol·licitud ja supera els 1.500 signants, tot i que de moment no es plantegen anar a parlar amb l'Ajuntament a títol individual. "He esperat el suport de les signatures per no interactuar a títol individual, i també per conèixer millor les opcions i la situació real de la cabina", ens explica l'Anna.



La veritat és que la cabina està deteriorada i bruta, però conserva part dels vidres, en part perquè la setmana passada la van restaurar. Van posar alguns vidres trencats i van canviar el terra de la cabina. L'Anna, si aconsegueix que l'Ajuntament l'escolti i finalment la conservi, voldria poder "confiar en el civisme i pensar que entre tots en tindrem cura i la respectarem com un patrimoni comú. Una cosa de tots i totes, si bé és cert que abans que l'arreglessin estava força deteriorada. En tot cas, vull confiar en la gent".



La petició a Change.org ha tingut una bona acollida. En tot cas, l'Anna es planteja altres accions per salvar la cabina, com "crear un esdeveniment 'Última trucada' on durant un període breu tothom pugui fer una darrera trucada a manera de comiat. Els diners recollits podrien anar a la Fundació Arrels". També voldria fer algun tipus d'activitat com un passi de pel·lícules on la cabina sigui la protagonista, com 'La Cabina' d'Anonio Mercero, o 'Última Llamada' de Joel Schumacher. Tot sigui per salvar la darrera cabina de telèfon de Barcelona, que ja és patrimoni de la ciutat. I està en perill d'extinció!

Últimes notícies

    Publicitat