Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Salvem l'Hivernacle!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

L'Hivernacle és un lloc important a Sants. Un pulmó verd que fa molts anys que treballa pel barri i per la seva gent. Un negoci que tot i no estar al dia dels pagaments, funcionava i "més o menys tirava endavant", ens explica Ignasi Rossinés, propietari de l'Hivernacle, però també "administrador, gestor, venedor, carretoner i tot el que fes falta, com a qualsevol negoci familiar". És un espai amb molt d'encant, gairebé màgic. Un refugi verd en mig de la ciutat que els veïns de Sants el consideren emblemàtic. Potser per això, el comunicat que l'Hivernacle va penjar a Facebook ara fa quatre dies ha suposat un gerro d'aigua freda per a tots. "No ens renoven el lloguer, ens obliguen a tancar. Tanquem la segona setmana de Març. Estem consternats!". Després d'aquest comunicat, les mostres de suport i de rebuig al tancament s'han fet notar i fins i tot hi ha una plataforma amb més de 3.500 signants per defensar l'Hivernacle i aconseguir que no tanqui. O un altre impulsada des del col·lectiu Patrimonis Indivisibles amb l'objectiu que tothom qui vulgui pengi foto d'una planta amb l’etiqueta #plantemhivernacle

Però per arribar al punt en el qual estem, ens diu l'Ignasi, han passat moltes coses. Després de molts mesos d'intents de negociació fracassats per renegociar el deute de l'Hivernacle amb els propietaris, fa poques setmanes van rebre la notícia que no els renovarien el lloguer. "Ells estan en el seu dret. Potser han fet el que molts farien, que és vendre i repartir beneficis. No sabem la situació en la qual està la família propietària així que tampoc volem jutjar la seva decisió, perquè és totalment lícita, encara que ens faci mal, es clar". I sembla que per molt suport popular que hi hagi la decisió és irrevocable. "És una família de fora de Barcelona que no hi té molt interès en la feina que fa l'Hivernacle. Ells volen els diners, i no hi ha molt més a dir". Tampoc sembla que comprar l'espai sigui una opció.

Així doncs, sembla que la darrera esperança que hi ha és que "l'Ajuntament faci alguna cosa al respecte" per salvar l'Hivernacle i els seus treballadors. Nosaltres, el que podem fer és córrer la veu per intentar revertir la situació, tot i que sembla difícil. L'Hivernacle seguirà oferint la venda a través de la pàgina web i també aniran venent totes les plantes, flors i materials que hi tenen, esperant que arribi el dilluns 7 de març, dia en què hauran d'abandonar l'espai i deixar-lo tal com el van trobar.

Últimes notícies

    Publicitat