Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Salveu 'El violinista'!

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Els Amics del Museu Nacional han iniciat una campanya de micromecenatge per restaurar 'El violinista' de Pablo Gargallo. L'escultor format a L'Escola de Llotja i a París, on va treballar al costat d'Auguste Rodin, va fer amistat amb Modigliani i va descobrir el cubisme de Georges Braque i Picasso, sempre es va sentir atret pels materials i va treballar amb pedra, marbre i metall.

L'obra que atresora el MNAC data de 1920 i és una prova d'aquesta recerca en plom: l'artista va soldar làmines del metall sobre una ànima de fusta, però les reaccions químiques dels dos materials emeten uns gasos que corroeixen l'escultura, d'aquí la urgència d'una restauració valorada en 46.000 euros que tindrà lloc per fases.

La peça es va retirar de la col·lecció permanent el 2010 i posteriorment va ser rigorosament estudiada en un institut de Suïssa, mitjançant radiografies de neutrons, tomografies i reconstruccions en 3D que van permetre localitzar les zones més deteriorades.

La campanya per salvar 'El violinista' estarà activa fins al 30 de juny, i les aportacions es poden fer a través de la web de la Fundació Amics del Museu Nacional o de forma presencial i anònima al vestíbul del Museu. L'Esmuc s'afegeix a la campanya per 'salvar' l'escultura i oferirà dos concerts gratuïts, el 24 i 25 de maig, a la Sala de la Cúpula del MNAC. 

Últimes notícies

    Publicitat