Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Segway vs. vianant a las voreres: només en pot quedar un!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Dissabte passat, 12 del matí. Passejo amb el meu pare pel passeig Marítim, a l'altura del Parc de la Barceloneta. De sobte, tres segways dirigits per nois, a priori anglesos, amb samarretes vermelles i barrets amb formes fàl·liques ens avancen a una velocitat d'escúter, colpejant-nos (sense voler, vull pensar) i fent que gairebé acabem a terra. Jo, que no acostumo a passejar per aquella zona, els escridasso, tot i que ja són molt lluny per sentir-me. El meu pare es resigna: "Aquí és normal això, no sé per què t'emprenyes", em diu mentre recupera l'estabilitat.

Els barris més turístics de Barcelona estan plens de vehicles tipus patinets de rodes elèctriques, segweys i d'altres de mobilitat personal. I quan diem plens ens referim al fet que és molt complicat passejar tranquil·lament per la zona litoral de Barcelona, sense patir l'envestida d'aquests vehicles que s'han convertit en els preferits dels turistes que visiten la ciutat.

L'Ajuntament sap que això comporta un problema de convivència que ens afecta a tots, i vol posar-hi remei. A poc a poc, sense mesures dràstiques, però sí que s'ha proposat solucionar-ho, i és per això que ha explicat, a través d'un comunicat, que endegarà una campanya per explicar quines mesures durà a terme referents a "l'ús del casc, les vies per on podran circular, la velocitat o l'edat mínima per utilitzar aquest tipus de vehicles".

Aquestes noves mesures inclouran una decisió que sí que sembla ser prou determinant per aquests vehicles. Patinets de rodes elèctriques, segweys i d'altres de mobilitat personal d'ús turístic només podran circular per les rutes turístiques ja establertes. Això vol dir que no podran fer-ho per la vorera. Eureka!

"La normativa [...] serà vigent després de quinze dies a partir de la seva publicació al Butlletí oficial de la província de Barcelona (BOPB)", expliquen des del consistori. Els vianants ens lliurem doncs de ser atropellats per aquests torpedes amb rodes? Podrem caminar tranquil·lament per la vorera sense patir per les nostres cames? Tant de bo que sí!

Últimes notícies

    Publicitat