Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sense ball al Teatre Principal

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Els dies (o millor dit, les nits) de ball al Teatre Principal s'acaben. Aquest cap de setmana el districte de Ciutat Vella ha dut a terme diverses actuacions de precinte a alguns locals del districte, entre ells l'històric teatre de La Rambla “per activitats no ajustades a llicència". I és que sembla que el Principal -el teatre més antic de Barcelona- feia temps que acollia sessions de nit sense tenir la llicència corresponent. Després d'alguns avisos de l'Ajuntament i una inspecció duta a terme per la Guàrdia Urbana el passat 18 d'octubre el districte ha decidit precintar aquest cap de setmana la sala del Principal en constatar que la llicència era de teatre i no hi podia haver espai per ballar ni a platea ni a escenari. Aquesta llicència tampoc permet que es consumeixin begudes fora de l’espai delimitat del bar i l'horari de tancament hauria de ser a la 01.30 de la matinada.

Des del teatre han declinat respondre a les nostres preguntes i tampoc ens han pogut explicar què passarà amb algunes actuacions programades. I és que tot el que rodeja al Principal és confús i està rodejat de polèmica. L'any passat l'Ajuntament ja va ordenar el cessament d'activitats nocturnes del Teatre Principal i el Latino (l'altra sala del teatre) després de dues denúncies. Arrel d'aquestes denúncies es va dur a terme un estudi de sonometria que va demostrar que se superaven els límits establers. A tot això, el jutge del cas va començar a investigar si hi va haver un tracte de favor cap a l'empresa que explota les instal·lacions del Principal. L'empresa en qüestió era Principal Project, gestionada per Carlos Caballero, imputat per suposades irregularitats en la tramitació dels permisos del teatre i també implicat en una presumpta trama de prostíbuls de la ciutat.

El Principal va ser un dels locals registrats just fa un any en una batuda contra el blanqueig de diners de la prostitució. D'això ja fa un any, i fins ara el Teatre Principal havia seguit amb la seva activitat sense fer molt soroll fins aquest divendres a les 3 de la matinada quan l'establiment ha estat precintat de forma indefinida dins d'una operació que també ha deixat sense música les terrasses dels clubs OpiumShoko i Pacha (la llicència que tenen no els permet reproduir música a l'exterior). L'Ajuntament fa temps que no concedeix més llicències de discoteca a Barcelona, amb què el tancament del Principal suposa que, en principi, el ball al teatre s'hagi acabat definitivament.

Últimes notícies

    Publicitat