Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sense cotxes al centre de Barcelona al Nadal?

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El Nadal ha arribat a Barcelona. Ja tenim el pessebre de la plaça de Sant Jaume, les llums il·luminen la Rambla gràcies a 462 ocellets de neó posats estratègicament a 84 arbres i a la Gran Via aviat es muntaran les paradetes que des del 1877 s'instal·len perquè tothom pugui comprar els regals de Nadal. El centre de Barcelona s'omplirà de gent a partir de la segona meitat de desembre, i a no ser que baixeu en bici o transport públic, us serà complicat aparcar o circular per aquestes zones amb transport privat.

A Madrid, el centre de la ciutat també es converteix, durant el Nadal, en una zona de caos bestial. És per això que l'Ajuntament tallarà el transit a la Gran Via del 2 a l'11 de desembre, del 16 al 18 i del 23 al 8 de gener. Només hi podran circular els autobusos públics i vehicles autoritzats per dos carrils de l'avinguda. A més, s'ampliarà la zona per als vianants, on motos i ciclomotors no hi podran aparcar. Amb aquesta mesura es vol donar protagonisme al vianant, tot reduint la contaminació i prioritzant la salut pública.

La pregunta és: seria possible una mesura així a Barcelona? Veient la bona acollida que han tingut accions com el 'Dia sense cotxes', per què no intentar-ho al Nadal? Potser, si es fes aquí, la gent diria allò de "No t'ho perdonaré mai, Colau". Potser els comerciants de la zona es llençarien al coll de l'Ajuntament, tal com va passar quan es va prohibir fumar als bars i restaurants. Sigui com sigui, el centre de la ciutat es converteix, Nadal rere Nadal, en una jungla de botzines i fum, de cotxes mal aparcats i d'anarquia circulatòria que caldria posar remei.

Últimes notícies

    Publicitat