Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sense nou delfinari... i sense dofins al Zoo de Barcelona!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Es deia que l'Ajuntament volia construir un nou delfinari a Barcelona, on els delfins patissin menys (si és que això és possible) l'estrès que arrosseguen per viure dins de quatre parets, sense llibertat de moviments. De fet, el projecte de construir un recinte nou per aquests dofins va ser idea de l'anterior govern. També es va parlar sobre la possibilitat de reduir el nombre de dofins del delfinari. Doncs ni una cosa ni l'altra: l'Ajuntament ha anunciat que traslladarà els dofins del Zoo de Barcelona, és a dir, que abans de 2019 ja no hi haurà delfinari. El destí dels sis dofins (els quatre que viuen a Barcelona més els dos cedits a València) es decidirà en els pròxims dos anys, i hi han sis opcions, entre les que hi ha València, Baltimore, als Estats Units, o un santuari a Grècia. Però sigui com sigui, ja no viuran al Zoo de Barcelona, on el grau d'estrès que patien, diuen els experts, era molt alt.

Tal com ha explicat la tinenta d'alcaldia d'Ecologia Janet Sanz, ara no té sentit, tenint en compte el nou model de Zoo que es vol construir a Barcelona, fer un nou delfinari que, per cert, anava a costar 10 milions d'euros. Tot i que des de CiU s'ha pres la decisió com "el principi de desmantellament del Zoo", el cert és que des de l'Ajuntament no es vol tancar ni desmantellar el Zoo. Des del consistori han explicat que es treballarà per crear un Zoo "que basi el seu treball en la conservació d’espècies que estiguin amenaçades o en perill d’extinció, i siguin de la mateixa franja climàtica, en impulsar la recerca que millori la seva situació i en intensificar la funció educativa".

Sigui com sigui, Barcelona fa un pas mes per lluitar contra l'entreteniment amb animals, tal com es va fer amb l'ús d'animals salvatges al circ, o amb les curses de braus. En tot cas, sembla que els quatre dofins del delfinari de Barcelona no deixaran de viure en captivitat, que al final és el que importa i el que ha de fer-nos reflexionar sobre el model d'entreteniment que fins ara, entre tots, hem fomentat. 

Últimes notícies

    Publicitat