Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Set mites a la cuina que has d'abandonar

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Tots fem coses sense sentit: és humà. Fas una rucada, i com que no passa cap desastre, la repeteixes fins que es converteix en un hàbit. I aviat et penses que ho estàs fent bé. Potser no us descobriré res de l'altre món, però sisplau, si abandoneu aquests mites casposos, la vostra cuina us ho agrairà.

Colar la pasta amb un escorredor. Això només es fa amb els macarrons, home. Si fa servir pasta fresca d'una certa qualitat i la coles amb un escorredor, l'única cosa que aconseguiràs serà aixafar-la sota litres i litres d'aigua. Fer servir una escumadora per a treure-la de l'olla i dipositar-la en un plat.

Aixafar l'hamburguesa amb l'escumadora o espàtula. I precisament aquest estri tant útil per a la pasta no s'ha de fer servir mai quan fas hamburgueses a la planxa. Per culpa de 'Bob Esponja', centenars de persones aixafen l'hamburguesa a la planxa amb una escumadora i es pensen que són asos de la barbacoa. No, l'única cosa que aconsegueixen és extreure el suquet de la carn per pressió i que quedi seca com la sola d'una xancleta a l'agost.

Guardar els ous fora la nevera. Però al supermercat bé que no ho fan, oi? Has de saber que estàs ficant la pota completament, si no poses els ous a la nevera. Al supermercat els ous van fora de la nevera perquè, si els posessin a dins, el moviment constant de la gent obrint i tancant la nevera faria que la humitat, caldo de cultiu de bactèries (hola salmonel·la!) s'acumulés a la superfície dels ous per condensació. I recorda que al supermercat tenen l'aire condicionat a tota castanya tot el dia.

Tirar el marro del cafè a la pica. Això, asseguren, va bé per a les canonades. Per a què no es sentin soles, pregunto? Això és una animalada supersticiosa digna de l'Alta Edat Mitjana. L'única cosa que aconseguiràs fent això és embussar les canonades i poblar-les d'un petit univers molt viu. Tros de 'hipster', recorda què et vas trobar quan et vas deixar el filtre de cafè usat a la Moccamaster i vas tornar una setmana després.

No tirar aigua calenta a les canonades. Ans el contrari! No cal que feu aquell acte inexplicable que consisteix a obrir l'aigua freda quan aboqueu aigua calenta a la pica. El sentit comú –i els lampistes– diuen que no hi ha res millor que un xic d'aigua ben calenta per a netejar les canonades de greix i porqueries que poden quedar incrustats. I així gasteu menys aigua.

Coure l'arròs amb poca aigua. Per si no ho sabies, l'arròs conté arsènic de manera natural. La manera més segura per a eliminar al màxim aquest verí –que encara que sigui present en petites quantitats pot causar problemes de salut a llarg termini– és bullir l'arròs en una proporció d'aigua abundant: cinc mesures d'aigua per una d'arròs.

Netejar les verdures amb sabó o lleixiu. He vist a estudiants Erasmus fregar cogombres amb Mistol com si la cucurbitàcia vingués de Txernòbil. Si ets un paranoic d'aquells que creuen que no n'hi ha prou amb netejar les verdures amb agua i un paper de cuina, deixa-les la nit abans surant en aigua, amb bicarbonat i vinagre.

Últimes notícies

    Publicitat