Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Som el que escoltem (a Spotify)

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Fa anys que els gustos musicals dels nostres amics o coneguts no és cap secret. Les xarxes socials i l'instint gairebé malaltís que tenim de compartir tot el que fem (i escoltem) ha fet que sigui molt senzill saber què escolta la gent a cada moment, i una de les eines més utilitzades és Spotify. És el servei més famós i amb més èxit pel que fa a escolta de música en streaming i per si no ho sabíeu, Spotify té un servei web que ens permet saber què s'escolta a cada moment a les principals ciutats del món. Les cançons més escoltades (és a dir, reproduïdes) a gairebé 1000 ciutats del món. Una espècie de Google Maps de la música en el qual podem veure que a Girona, la cançó més escoltada és 'Només amb tu' del grup Animal, seguida de dues cançons d'Aspencat, Els Catarres i Sopa de Cabra.

Per altra banda, a Lleida qui triomfa és Itaca Band i el seu Temerario:

També podem veure el més escoltat a Sabadell, Reus, Tarragona, Terrassa, Badalona i es clar, Barcelona. A la nostra ciutat qui mana és Blaumut. El grup, conegut per combinar folk amb pop, música clàssica i cançó d'autor, encapçala la llista amb Bicicletes, una cançó que a Youtube ja l'han escoltat més d'un milió de persones.

I entre els més escoltats a Barcelona hi trobem a Joan Dausà, Txarango, Els Catarres o Manel. En tot cas, el millor serà que entreu a l'aplicació de Spotify vosaltres mateixos i escolliu la ciutat que us interessi. Segur que descobriu música nova o com a mínim sabreu el més escoltat a les ciutats més importants del món.

Últimes notícies

    Publicitat