Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sònar 2018: que coi és #GJ273b

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

© Maria Dias

#GJ273b. Aquest és el misteriós 'hashtag' que encapçala el perfil a Twitter del Sónar. I si bé el festival de Música, Creativitat i Tecnologia havia dedicat la seva darrera activitat a la xarxa a les edicions que celebra a Colòmbia, Buenos Aires i Reykjavík, sospitem que aquest tuit fa referència a la pròxima edició a Barcelona. El 2018 el Sónar celebra 25 anys, i prepara festa grossa per al seu esdeveniment principal, a la ciutat on va néixer.

Què vol dir #GJ273b? Si ho busquem a internet la cerca ens porta al web dedicat als exoplanetes, els planetes més enllà del nostre sistema solar, de la NASA. Segons aquest ‘atles dels nous mons’, que es com es defineix aquest web, GJ 273 b és un exoplaneta gegant gasós –és a dir, que com Júpiter, Saturn, Urà i Neptú no està compost matèria sòlida– descobert el 2017. Tot i que no se'n coneix el radi, s'estima que la seva mida és com a mínim una centèsima part de la de Júpiter, però que això no us sembli poc: Júpiter és el planeta més gran del sistema solar i té 11 vegades la mida de la Terra.

Suposant que sigui veritat que el 'hashtag' del Sónar faci referència a aquest exoplaneta, ara la pregunta que ens hem de plantejar és per què. Per molt grossa que vulguin muntar-la per celebrar el seu 25 aniversari, estimem que no és una possibilitat que el festival organitzi cap concert més enllà del sistema solar: allò sí que seria 'lluny', i no el Sónar de Nit!

Serà que el Sónar no en té prou amb fer festivals a Buenos Aires, Bogotà, Reykjavík, Hong Kong i Istanbul –les seves pròximes cites internacionals– i n'ha de muntar un d'interplanetari? O que no en té prou amb què més del 50% del públic de l'edició de Barcelona sigui estranger, corresponent a més de 100 nacionalitats diferents, i ara busca ampliar públics en el mercat alienígena? Seguirem informant-ne.

Save

Save

Save

Últimes notícies

    Publicitat