Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Spoiler' a la Miró: la nova permanent comença a prendre forma...

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Tot i que haurem d'esperar fins al 8 d'abril per descobrir el nou plantejament museogràfic de la col·lecció permanent de la Fundació Joan Miró, el museu ha ofert un primer tast de què es podrà veure després de la remodelació, que té lloc coincidint amb el 40è aniversari de la fundació.

La col·lecció permanent es traslladarà a les sales on fins ara tenien lloc les exposicions temporals amb l'objectiu, entre d'altres, de retrobar els espais que l'arquitecte Josep Maria Sert i l'artista havien concebut inicialment per mostrar la col·lecció. Tal com ha explicat la directora de la Fundació, Rosa Maria Malet, "recuperem espais que havien estat previstos per Sert i Miró per presentar obres destacades; ells havien parlat de què volien i com ho volien, d'aquí que també haguem intentat recuperar la relació entre l'interior i l'exterior...". L'exemple més clar és el dels tríptics, obres de gran format com el trio de teles blanques travessades per la línia negra, 'Pintura sobre fons blanc per a la cel·la d'un solitari' (1968). "Hi entres i quedes submergit dins de l'obra, sents la tensió que transmet la línia", afegeix Malet. Al costat d'aquest absis es recupera el conjunt 'L'esperança del condemnat a mort' (1974), que l'artista va donar per acabada l'endemà de l'execució de Salvador Puig Antich.

D'entre les noves incorporacions a la permanent, que espera reunir fins a 200 obres i integrarà els fons de la col·lecció Kazumasa Katsuta, també destaquen peces cedides en depòsit per la família Miró, com l'obra 'La nit', que es presentarà al davant d''El dia' (1974), i 'Sense títol', una obra en paper dels anys 30.

Del 4 al 8 d'abril, la Fundació tancarà portes per acabar de reubicar les peces de la permanent. Després començarà el muntatge de la nova exposició temporal dedicada a Ignasi Aballí.

Últimes notícies

    Publicitat