Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

T'agradaria sortir abans de la feina?

Escrit per
Clara Narvion
Publicitat

Imagineu un treballador normal, sense uniforme ni corbata, mileurista i amb un piset en un barri popular de la ciutat. Vosaltres i jo, vaja. Es lleva a les 8.30 per esmorzar i arreglar-se i a quarts de 10 agafa el metro per anar a la feina. A les 10 ja està enviant el primer mail i a partir d'aleshores comença la voràgine de trucades, reunions, visites, correus electrònics, whatsapp, el cafè, més mails, més trucades, dinar de tàper que no està l'economia per a luxes, el cafè, la sobretaula amb els companys, més mails, més trucades, buf buf, whatsapp, una reunió i... per fi surt de la feina! Són quarts de 9 i si aquest article l'escrivíssim al març seria fosca nit.

Us sentiu identificats? Aquest és un dia normal de milions de catalans. Entrem tard, tenim jornada partida i sortim tard. Poc temps per compartir amb els amics, estar amb la família i gaudir de l'oci. És per això que a Catalunya s'estan començant a prendre mesures per combatre aquests horaris partits, irracionals i d'arrel franquista.

El col·lectiu Iniciativa per a la reforma horària fa temps que treballa per canviar aquestes dinàmiques. Diuen que dinar a les 3 de la tarda i sopar a les 9 del vespre és una cosa inèdita i que no ajuda a la salut ni a la vida familiar.

El Parlament també s'està posant les piles i s'ha compromès a impulsar mesures per adaptar-nos a l'horari europeu i millorar la conciliació entre la vida laboral, familiar i social. Prou ja d'arribar tard als concerts! Prou de trobar tots els supermercats tancats quan sortim a les mil i una! Prou de no poder ajudar els fills i les filles a fer els deures! Prou de perdre'ns els partits de futbol o arribar tard a les trobades amb els amics!

Empreses privades, com Heineken, també s'han sumat a aquesta iniciativa amb una campanya per demanar als nostres caps que ens deixin sortir més d'hora els dies de partit. Què us sembla, us hi sumeu?

Últimes notícies

    Publicitat