Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tancar les cames

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Al seu discurs 'Tothom hauria de ser feminista', l’escriptora nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie recull les esgarrifoses reaccions a una violació en grup a la Universitat de Nigèria. “La resposta de molts joves nigerians, tant homes com dones, va ser alguna cosa així –llegeixo el discurs de Ngozi Adichie, ara publicat per Fanbooks–: Sí, la violació està malament, però què hi feia una noia en una habitació amb quatre nois?”.

Se’m regira l’estómac només de pensar si al nord de l’estret de Gibraltar i al sud dels Pirineus algú també té la temptació d’invocar el ‘si no vols pols, no vagis a l’era’ a propòsit de l’atroç violència masclista que s’està denunciant als Sanfermines, on en cinc dies de festa s’han denunciat set agressions sexuals, tres d’elles amb penetració i una de les quals en grup, que els violadors van gravar amb el mòbil.

“Ensenyem a les noies a tenir vergonya. ‘Tanca les cames’. ‘Tapa’t’ –parla Ngozi Adichie de ser una dona a Nigèria–. Les fem sentir com si, per haver nascut dones, ja fossin culpables d’alguna cosa. I així, les noies creixen per convertir-se en dones que no poden dir que senten desig”. Les dones no hem de tapar-nos per amagar el desig, però si tanquem les cames perquè hem canviat d’idea, tenim tota la llibertat de fer-ho. Fins a l’últim moment.

Últimes notícies

    Publicitat