Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

The Original Bakery's: La Baguetina Catalana camuflada!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Fa poc més d'un any, vam inaugurar la secció I ara què? amb una crònica sobre què significa menjar al forat negre conegut com La Baguetina Catalana. O més aviat abans conegut com La Baguetina Catalana. Perquè la cadena ha reconvertit els seus locals en salons de cupcakes. O més aviat en salons de cupcakes à la Baguetina. Un cop d’ull a la seva web no indica cap canvi. Segueixen tenint una llista de 29 locals (29!) arreu de Barcelona. Però a les adreces del Born i d’Urquinaona ara hi ha un local que es diu The Original’s Bakery, authentic bread. Anem a esmorzar a Urquinaona i no hi ha dubte: això és una Baguetina emmascarada.

S’hi han esmerçat: hi domina una potinera estètica pseudonòrdica a mig camí entre el handmade xaró i Hansel y Gretel cazadores de brujas (fins i tot el dependent asiàtic va amb una gorra de forner). Però el producte els delata: entre un carrot cake fossilitzat i les madalenes de panificadora farcides de gerds, les imperdibles llesques de formatge gratinat i salami atòmic s’exhibeixen, orgulloses. El cafè és repugnant, cremat.

També els delata la sacralització del producte industrial: exposen, com si fos caviar, bosses de mig quilo de xips amb gust de ceba! Abans em semblava divertit, però crec reconèixer aquí una astúcia que fot-te de l’instint de supervivència d’Artur Mas. Han aconseguit vendre una ronyosa paròdia de cafeteria nòrdica als nòrdics! Les taules van curulles de turistes rossos. La nau d’abastament, el local del passeig de Gràcia, també ha mutat. Saben què han de fer per prevaler i ho faran. I això fa por, molta por.

Últimes notícies

    Publicitat