Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Torna la Game Boy!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Va ser una de les consoles més populars dels anys 90. De fet, entre el model gris clàssic, i els models de color, es van vendre 118 milions d'unitats a tot el món. Parlem de la Game Boy, la tercera consola més venuda de la història i un fenomen que va popularitzar videojocs com el Tetris i el Zelda. Un cop passada la dècada dels 90, altres consoles van fer que la Game Boy acabés als calaixos de centenars de milers de nens, i els cartutxos (els jocs que s'introduïen a la consola), a les brosses i mercats de segona mà i de 'tot a 1 euro'. Jo mateix vaig fer neteja de calaixos l'altre dia i vaig llançar una vintena de jocs de Game Boy, a més d'un parell de Tamagotxis i un grapat de ninots de Caballeros del Zodíaco. Tots els meus bons records lúdics de la infància, a la brossa.

Llençar aquells cartutxos que tantes hores de felicitat em van donar em va fer mal, però avui me'n penedeixo encara més d'haver-ho fet. Una empresa ha creat una funda/adaptador per a mòbils que permet utilitzar els cartutxos de Game Boy i jugar amb ells al mòbil. Quina meravella! Pels que creiem que des dels jocs de Game Boy no hi ha hagut cap entreteniment semblant (quin joc actual és més addictiu que els de Game Boy?) aquesta és una notícia boníssima.



Smart Boy, que és com es diu l'adaptador de Game Boy per a 'smartphones', costa 60 euros i ja es pot comprar al web oficial d'Hyperkin. De moment només està disponible per a Android, però aviat també es podrà usar amb els IPhone. La idea va sorgir fa uns anys, quan Hyperkin va fer broma sobre crear un prototip per jugar a la Game Boy des del mòbil. No s'ho esperaven, però la resposta va ser tan bona que ara el somni de molts s'ha fet realitat i podrem tornar a gaudir del Mario Bross, Zelda, Tetris, Mario vs Donkey i Final Fantasy al telèfon. 

Últimes notícies

    Publicitat