Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tornarem al Bataclan

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

He anat al Bataclan una vegada. Va ser el 2009, per veure-hi tocar of Montreal. I des del divendres a la nit que no em trec del cap que l’atac indiscriminat contra el públic que assistia al concert d’Eagles of Death Metal –en què s’estima que van morir 89 persones, inclòs l’encarregat de marxandatge del grup californià– és com si aquí entressin a l’Apolo i ens comencessin a disparar.

És a l'Apolo on havien de tocar Eagles of Death Metal el 8 de desembre a Barcelona, com a part de la seva gira europea; a hores d’ara la promotora del concert, LiveNation, encara no pot confirmar la cancel·lació del tour, tot i que així s’hagi publicat en alguns mitjans.

L’atac en una sala de concerts, un objectiu triat pels terroristes “perquè hi estaven reunits centenars d’idòlatres en una festa perversa”, segons el comunicat d’Estat Islàmic en què es reivindica els atemptats, ha tingut conseqüències sobre la música en directe a París, i de rebot, sobre la nostra. U2 i Motörhead (que ens visiten al febrer) van haver de cancel·lar els concerts de dissabte i diumenge a París per petició de les autoritats, i Foo Fighters, que hi havien de tocar dilluns, han cancel·lat la gira “pel tancament de fronteres i pel dol internacional”; havien de tocar a Barcelona el dijous 19.

Madonna, que toca al Palau Sant Jordi el dimarts 24 i el dimecres 25, afirmava en un concert a Estocolm (vegeu-ho al vídeo), 24 hores després dels atemptats, que s’havia plantejat cancel·lar la gira, que passarà per París a principis de desembre. “Però he pensat que no els havia de permetre impedir-nos gaudir de la llibertat”, es va referir als terroristes. “Penquem molt i ens mereixem divertir-nos”. Els que idolatrem la música i no la mort, continuarem anant a concerts. I tornarem al Bataclan.

Actualització 14.19 h

Els atemptats a París també han afectat la gira europea de Prince, que havia d'actuar en solitari, acompanyat només de piano, en diverses ciutats entre novembre i desembre. Segons la promotora Doctor Music, la gira s'ha posposat.

Diu el comunicat emès per Doctor Music: "A causa dels tràgics successos de París, ICO (agència organitzadora de la gira europea) ens acaba de comunicar la seva decisió de posposar els imminents concerts de Prince a Europa fins a nou avís".

Segons va publicar algun mitjà, el Liceu de Barcelona podia ser una de les sales en què el músic de Minneapolis actués, però les úniques dates confirmades de moment eren a Viena i al Regne Unit, concerts que de moment no se celebraran.

Últimes notícies

    Publicitat