Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tot sobre Eva i sobre Joel

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Desenmascarar el món de l'espectacle
Pel·lícules com 'Tot sobre Eva', 'Cautivos del mal' o 'El crepúsculo de los dioses' ens van començar a explicar els merders, drames i tragèdies que s'amagaven a la rebotiga del món de l'espectacle, que s'allotjaven dins del rebost del qual sortien les saboroses menges per decorar el brillant i luxós aparador del 'show business'. Lluites per grimpar, tàctiques per ensorrar el rival, misèries amagades darrere el glamur, carreres que de cop s'estroncaven i trajectòries que, de la nit al dia, agafaven unes velocitats sorprenents... tot això (i més) era explicat a uns espectadors que llavors es van assabentar una mica de les malalties d'una indústria, la de l'entreteniment, que semblava sana i alegre. Després d'aquelles obres pioneres, n'han vingut d'altres, cada vegada més realistes i dures, fins que ara han arribat dues sèries ('Feud' i 'El crac') i una pel·li feta per a la televisió, 'Sandy Wexler'.

Davis i Crawford s'estiren dels cabells
Que 'Feud' ens relata tot allò que va envoltar, (abans, durant i després) el complicat rodatge del film de Robert Aldrich '¿Qué fue de Baby Jane?' és cosa sabuda. No li tiraré més floretes, ni explicaré res a qui encara no s'hi hagi endinsat. Només lloaré la feina de Susan Sarandon, idèntica en veu, moviments i gestos a Bette Davis, l'actriu a qui interpreta. Al costat seu, Jessica Lange (en la pell diabòlica de Joan Crawford) fa el que pot. No, no està malament, malgrat l'ombra allargadíssima de Sarandon.

Compte amb els cracs!
Acabada la segona temporada de la sèrie de Joel Joan i Hèctor Claramunt 'El crac', el públic es deu haver quedat mosca: ¿realment totes les figures de l'entorn teatral són així (narcissistes, volubles, envejosos, violents), o solament és un retrat caricaturitzat de Joel Joan i del director que hi interpreta (brutalment bé, per cert) Borja Espinosa? Si és una exageració inspirada en fets, putades i personatges verídics, ¿ara qui té ganes de dedicar-se al teatre o de relacionar-se (per exemple, com a periodista) amb aquesta fauna salvatge del gremi? Perquè dins de tota broma, hi segueix havent una veritat, oi?

Sandy Wexler, la cara 'cutre' del glamour
'Sandy Wexler' no ens pinta un panorama diferent del de 'Feud' i 'El crac', i hi afegeix, a partir de la història d'un agent artístic real encarnat per Adam Sandler, moltes gotes de sordidesa, unes quantes taques d'oli i de menjar que ha estat mastegat amb la boca oberta, i una apologia d'un perdedor que, finalment, no ho serà tant. Brut i cridaner, passat de moda i ineficaç, Sandy Wexler és la versió masculina de Paquita Salas, un personatge a qui el gran Brays Efe ha donat vida en una sèrie espanyola també recent.

Últimes notícies

    Publicitat