Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tres coses que has de saber de la gran estrena de Temporada Alta: 'Golem'

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

El festival Temporada Alta ens permetrà descobrir aquest cap de setmana la companyia britànica 1927 amb 'Golem', una obra que parla del control a partir la tradició jueva centreeuropea i de l'ús de les eines de l'animació digital en escena, cosa cara de veure en els nostres escenaris.

Ideal per als fans de 'Black mirror'... o '1984'
Suzane Andrade, la directora de la companyia britànica 1927, ens diu que l'any passat, mentre assajava una versió de 'La flauta màgica' la sèrie 'Black mirror' li va salvar la vida. “Ells són millors que nosaltres”, diu, mentre reconeix que entre el seu 'Golem' i la distopia televisiva creada per Charlie Brooker hi ha molts punts de connexió. També diu que el '1984' de George Orwell li va servir d'inspiració. “És una història tan devastadora i ens demostra com el fonament de l'ésser humà s'està esvaint”, indica i deixa clar que el seu punt de vista sobre el futur és més “tonto”.

Un monstre de la mitologia jueva
El gòlem és un mite de la tradició centreeuropea jueva, una mena de monstre de pedra que té la propietat de transformar-se en la forma física de la persona que desitgi i controlar els desigs dels homes. Andrade diu que ha vist el 'Gòlem' com “un llibre esgarrifós, misteriós, esotèric” i que la seva influència en nosaltres l'ha traslladada, de manera més innocent, a una companyia que té el control total de la humanitat, que “et diu què comprar, què fer, com canviar la teva vida”. “Tot el món els pertany i el caos ha estat eliminat”, dispara.

Interacció d'actors i animació
El 'Golem' de 1927 és, de fet, una novel·la gràfica portada a escena. La directora apunta que els actors interactuen amb l'animació i que la música marca el ritme de l'espectacle i dona la pauta als intèrprets. “Hi ha molta complicitat entre la tecnologia i la feina artesanal dels actors”, afegeix. Aquesta obra, per cert, ha estat aclamada a mig món i ens ofereix l'oportunitat de descobrir una companyia que és a l'avantguarda escènica europea.

Últimes notícies

    Publicitat