Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un asteroide de 650 metres de diàmetre s'apropa a la Terra

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Ron Baalke, científic de la NASA, ja va avisar l'any 2016 que un asteroide de grans dimensions s'apropava a la Terra. Es diu 2014 JO25, mesura 650 metres de diàmetre i és un asteroide "potencialment perillós", expliquen des del Minor Planet Center. Això no vol dir que sigui perillós perquè vagi a impactar contra nosaltres, simplement defineixen així a tots els asteroides propers a la terra i que podrien causar danys en cas d'impacte. Però això no passarà, perquè el 2014 JO25 es troba a 4,6 distàncies lunars de nosaltres, o el que és el mateix, 1,8 milions de quilòmetres de la Terra.

El 2014 JO25 va ser descobert l'any 2014, i aquest pròxim dimecres 19 d'abril serà el dia que estarà més a prop del sol. Això vol dir que serà una molt bona oportunitat per veure l'asteroide. Mai haurà estat tan a prop de la Terra, i diuen els experts que feia més de 400 anys que no s'apropava tant. I no tornarà a estar tan a prop fins al 2500, com a mínim.

Si teniu la possibilitat de veure'l, feu-ho. És un asteroide 'potencialment perillós' i sí, s'apropa a la Terra, tot i que els asteroides d'aquesta enganyosa llista no suposen una amenaça. Però ep, els especialistes sí que diuen que ho podria ser dintre d'uns 100 anys. Ja ens començarem a preocupar quan s'apropi el 2.117, no?

Últimes notícies

    Publicitat