Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un bucòlic passeig per Montjuïc un diumenge a la tarda

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Diumenge 8 de la tarda. Enfilo cap als jardins de Joan Brossa per fer una passejada. Si volia desconnectar i gaudir de les últimes hores del cap de setmana, el que aconsegueixo és posar-me de molt mal humor. Perquè el que trobo al meu parc favorit són ampolles, llaunes, gots de plàstic i bosses de glaçons, les restes inequívoques de 'botellones' escampades per diferents punts del parc. En una de les escales, esmicolada en mil trossos, hi ha una ampolla de rom. Encara sort. La setmana anterior algú va trencar un vidre de la marquesina de la parada de bus que està davant del funicular de Montjuïc. En el millor dels casos, les restes s'amunteguen al voltant de les escombraries, plenes a vessar, però en la majoria dels casos les deixalles han estat abandonades a qualsevol lloc. Sota una font, sobre un banc, a unes escales...

Passo als jardins de Mossèn Cinto Verdaguer. No és el desastre de Joan Brossa, però també es poden trobar bosses i altres escombraries tirades sobre la gespa. Baixo cap a casa empipada. I mentrestant recordo que demà dilluns a primera hora, quan vagi a passejar la gossa em trobaré la plaça de Carles Buïgas i les escales que pugen cap al MNAC plenes de restes de menjar, ampolles i llaunes; les deixalles, generalment de menjar, que han deixat les persones que s'han aplegat la nit anterior per veure la font màgica.

Montjuïc falten contenidors de les escombraries i torns de reforç dels serveis de neteja a l'estiu i, sobretot, civisme.

Últimes notícies

    Publicitat