Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un munt de coses que no sabíem de Bud Spencer

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Enorme, bonàs, repartint cops de puny a tort i dret.  Així recordem Carlo Pedersoli, més conegut com Bud Spencer, mort aquest dilluns 27 de juny als 86 anys i que forma part de l'enciclopèdia televisiva de la generació nascuda als 80. Però, almenys per a mi, era un desconegut. Tristos per la notícia de la seva mort, li fem un petit homenatge.

Passat atlètic
Tot i que per a nosaltres va començar a existir com a actor de 'spaghetti western', Carlo Pedersoli també va ser un reeixit esportista. Amb un físic imponent –feia gairebé dos metres– va destacar a la natació. Va ser el primer nedador italià a completar els 100 metres lliures en menys d'un minut i va participar en els Jocs Olímpics d'Hèlsinki el 1952, als de Melbourne 1956 i als de Roma del 1960. També formava part de l'equip italià de waterpolo que va guanyar la medalla d'or als Jocs Mediterranis que es van celebrar a Barcelona el 1955.

 Foto de Wikipedia.

Canvi de nom
Convençut que com a Carlo Pedersoli no tindria prou ganxo fora d'Itàlia, va iniciar la seva carrera cinematogràfica amb un canvi de nom. Sembla que va escollir Bud Spencer perquè li agradaven Spencer Tracy i la cervesa Budweiser. Això és no complicar-se la vida.


 

Políglota
Abans d'omplir hores de televisió i fer-nos creure que podíem trencar portes a cops de puny sense despentinar-nos, Bud Spencer va treballar de mil coses i va viatjar per mig món, així que no és gens estrany que parlés sis idiomes, entre ells el castellà. Va néixer a Nàpols però la seva família va emigrar a Sud-amèrica. Va viure a Buenos Aires, a Montevideo i a Caracas.

Inseparables

Es va casar als 60 amb Maria Amato, però la seva parella més coneguda és Terence Hill (Mario Girotti), un altre italià que es va canviar el nom per fer-lo més comercial i amb qui va treballar en 16 pel·lícules. La casualitat els va unir i van mantenir una bona relació fins al final. Spencer deia que mai es van barallar, no hi havia xocs d'ego: "Terence Hill sí que és actor, perquè ell va estudiar, fins i tot havia treballat abans de conèixer-me. Aquest és el motiu pel qual mai hem discutit, malgrat que totes les parelles del cinema ho fan. Ell actuava; jo simplement 'currava'. Rodava tres pel·lícules a l'any tractant d'aprendre sempre alguna cosa de cadascuna". Així ho va explicar en una entrevista al periodista Julio Ocampo per a 'El País'.

Filmografia

El seu físic no li va regalar papers de galant, però sí que va fer que l'escollissin com a extra de 'Quo Vadis?'. Va ser el 1967 quan el duo Bud Spencer i Terence Hill va començar a triomfar amb 'Dios perdona... pero yo no', amb les seves respectives seqüeles, les mítiques 'Li deien Trinidad' i 'Encara li deien Trinidad' i 'Dos súper policies ','Dos súper esbirros','Banana Joe', 'Un embolic de Nadal', entre moltes altres.

També va ser cantant i va compondre diverses cançons de les pel·lícules en què va aparèixer, i era un apassionat de l'aviació. També va protagonitzar un 'Celebrities' de Muchachada Nui. ¡Plorareu del riure!

Últimes notícies

    Publicitat