Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un tortell solidari, simbòlic i boníssim

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El tortell, símbol solar d'opulència, aquest Dia de Reis a més de massapà anirà farcit de solidaritat: la Fundació Arrels i el Gremi de Flequers de Barcelona han engegat una acció per la que un euro de la venda de 3451 tortells anirà a parar directament al benefici de la gent sense llar. El dia cinc de gener podeu trobar aquests tortells benèfics i boníssims en 38 establiments d’11 empreses diferents repartides entre sis municipis catalans: Barcelona, Castelldefels, L’Hospitalet de Llobregat, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Aquí podeu consultar la llista sencera dels forns (entre ells alguns dels millors de Barcelona, com l'Elias o el Mistral).

A més de la tradicional fava i el rei, els tortells inclouran un clauer de fusta fet a mà i que porta gravada la reivindicació #ningúdormintalcarrer. Aquesta etiqueta forma part de la campanya Ningú sense clau, que juga amb la metàfora d’una clau i amb la idea de què significa per a les persones que viuen al carrer no tenir una clau: un objecte que per a la majoria de gent és quotidià però que per a una persona que no té llar simbolitza conceptes com dignitat, tranquil·litat, estabilitat o pau.

La campanya posa l’accent en el fet que tothom pot contribuir a fer possible el repte #ningúdormintalcarrer. Oferir una nit d’allotjament a una persona, amb el seguiment social que necessita, té un cost d’uns 22 euros. Sigueu previsors i encarregueu el vostre tortell, va!

Últimes notícies

    Publicitat