Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un videojoc per posar-se a la pell d'una persona sense sostre de Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Leonid Borachénkov, Matías Hernández, Clara Márquez i Samantha Paredes són quatre estudiants del grau de Disseny de la Universitat de Barcelona. Estan al tercer any del grau, i han desenvolupat, dins del Taller de Disseny de Serious Games, un videojoc si més no curiós. Vol explorar l'experiència vital de les persones sense sostre a la ciutat de Barcelona a través d'un joc interactiu inspirat en els videojocs dels anys noranta. 'Last hope', que és com es diu el projecte, es presentarà aquest divendres, 16 de juny, d'11 a 14 h, al festival Sónar+D, com a part del projecte Jocs del Comú.

Els alumnes de Disseny de la UB van rebre l'encarreg de fer un videojoc seriós. Amb un propòsit educatiu i social, és a dir, pensat per a alguna cosa més que entretenir. I el projecte del videojoc 'Last hope' va ser l'escollit. Els estudiants van rebre l'assessorament de la fundació Arrels per tal de fer un projecte que promogui una mirada digna i respectuosa vers les persones sense sostre, i van crear la història d'en Lluís, "una persona sense sostre que des de fa anys viu al carrer, després d'haver perdut la feina i no poder afrontar el lloguer".

L'objectiu del videojoc és "superar els set nivells i aconseguir que el Lluís pugui abandoni el carrer i comenci una vida nova", diu la sinopsi del joc. Un projecte que vol conscienciar la població en general del drama de les persones sense sostre, creant un producte audiovisual que pugui promoure una mirada digna i de respecte. Sens dubte, jo em passaré pel Sónar+D per veure en persona de què es tracta això de 'Last Hope'.


 

Últimes notícies

    Publicitat