Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una aplicació per lluitar contra la violència de gènere

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Gairebé 900 dones assassinades en els últims 13 anys a l'Estat Espanyol. 44, en 2016. I el 2017 ha començat sent el pitjor de la darrera dècada. La violència de gènere és una xacra que continua molt present a la nostra societat, i encara ara els partits polítics no han arribat a un gran pacte d'Estat per lluitar contra els atacs masclistes que s'emporten la vida de dones innocents. Agressions brutals com la d'Alacant de fa uns mesos acaben amb condemnes ridícules, al nivell de delictes menors -en aquest cas, només nou mesos de presó-, pel que qualsevol acció per lluitar contra la violència de gènere s'ha de recolzar i comunicar.

YgualeX és una aplicació mòbil que vol "facilitar la divulgació, conscienciació i col·laboració al voltant de la violència de gènere. Representa una iniciativa col·lectiva: involucrar tota la societat, associacions, institucions, forces de seguretat, justícia, i mitjans de comunicació a través de solucions digitals en la lluita contra la violència de gènere, amb especial focus en els joves". A través d'una aplicació es vol compartir experiències, aprendre i conèixer gent, però també demanar ajuda de manera discreta.

Psicòlegs, policies, mestres, juristes i professionals han treballat en aquesta aplicació que també mostra situacions denunciables i és una guia d'institucions i telèfons rellevants. També hi ha espai per als joves, dedicat a la violència de gènere contra els adolescents, tot i que la part central de l'aplicació és un xat interactiu i dinàmic per fer consultes a temps real amb experts d'associacions com 'No Más Violencia de Género', 'ALMA' o 'AMAR'. Els primers gestos i detalls són els més importants, així que YgualeX es vol centrar en aquests primers passos de la violència de gènere per assessorar i evitar futurs episodis de violència.

L'aplicació és gratuïta i ja està disponible per a iOS i Android.

Últimes notícies

    Publicitat