Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una comèdia agredolça barcelonina

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

De Júlia a Julia
Hi ha pel·lis la simpatia de les quals et guanyen d'entrada. Que no són superproduccions (què més voldrien elles!), però tenen les virtuts de l'encant i l'empatia, i, a sobre, parlen, amb una preciosa habilitat i una detallada sensibilitat, d'aquest moment actual en què ni el treball ni les relacions personals estan gens clares. O no tant com abans. Com abans-d'ahir. Són històries rodades aquí i que reinterpreten la comèdia romàntica, com ara 'Isla bonita', de Fernando Colomo, o 'Madrid, above the moon', de Miguel Santesmases. O, en un to més dramàtic, '10.000 Km.', de Carlos Marqués-Marcet, 'Les amigues de l'Àgata', de Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen, i 'Júlia ist', d'Elena Martín. En aquest grupet s'hi pot afegir 'Bittersweet days', de Marga Melià, que aterrarà a la cartellera aviat.

L'encantador de les fleumes
L'òpera prima d'aquesta directora mallorquina instal·lada a Barcelona comença quan el nuvi de la Julia (Esther González) pira a Londres a treballar, i ella ha de buscar un company de pis. L'escollit és Luuk (Brian Teuwen), un fotògraf holandès, rosset, primet, de cabells llargs i barba desarreglada. Vaja, no falla, el típic 'cantamanyanes' que, a la primera de canvi, diu allò de "jo no follo, sinó que faig l'amor", i del qual s'han enamorat el 90 per cent de les meves amigues i amics. Ep, la frase d'abans no la pronuncia en cap moment, però el noi la té preparada per casos d'emergència. Segur.

L'esquer dels calçotets
Mentrestant, una amiga es queda embarassada, el nuvi (Joan Miquel Artigues) sembla que es troba bé a Londres i, per acabar d'embolicar-ho, apareix per Barcelona una holandesa tota bufona. I la Julia comença a sentir pessigolles pel fotògraf que se li passeja en calçotets per casa. La pobra ha caigut ben bé en la trampa del quissoflauta encantador.

Holden Caulfield és meu!
A partir d'aquí, no tot funciona com li molaria a la protagonista, veiem moltíssim Barcelona (de la Sagrada Família al MACBA, La Pedrera, les Rambles, Sant Felip Neri o la Boqueria) i també Mallorca, sintonitzem amb els gustos cinèfils de la Julia (els cartells de 'La dolce vita' i 'Amarcord' decoren el seu menjador) i constatem una evidència: tots, tots els joves es creuen que ells han estat els primers a llegir 'El vigilant en el camp de sègol'. Tots es creuen els primers amics de Holden Caulfield.

Últimes notícies

    Publicitat