Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una mica de llet calenteta?

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Una tremenda bofillada

"¿Que tenen 'Hot milk', de Ricardo Bofill"?, m'explica que li van preguntar, fa uns dies, Aurora Depares, directora del mític Vídeo Instan. Ella, sense immutar-se, però orgullosa dels tresors videogràfics que guarda a la seva botiga d'Enric Granados, li va dir que sí, i, al cap d'uns segons, la clienta ja tenia, entre les seves tremoloses mans, una de les pitjors pel·lícules que s'han fet mai. O potser no. Perquè, quim som nosaltres per jutjar els gustos dels altres? Per no parlar de les persones que gaudeixen amb els films dolents. I la francament mal construïda òpera prima del fill de l'arquitecte dóna per gaudir-ne una bona i relaxada estona. És una animalada tan gran que tu te la pots prendre de broma i trobar-hi preciosos matisos i gràcies amagades. Per a tots els amants de les pel·lis dolentes, fallides, horribles, mal girbades i defectuoses, a Gijón han programat, un any més, el cicle 'Peor... imposible'. Del 28 d'agost al 3 de setembre, al Centro de Cultura Antiguo Instituto.

Piquer Simón, un símbol

Al cicle hi ha un homenatge especial a un cineasta en qui molts han volgut veure-hi un Ed Wood valencià: és Juan Piquer Simón, de qui es projectaran joies del calibre de 'Slugs', 'Misterio en la isla de los monstruos', 'Supersonic man' i 'Mil gritos tiene la noche', a més d'un documental sobre la seva obra, 'The Simon's jigsaw', dirigit per Luis Esquinas. Que Simón feia films nefastos? És opinable. Si no, pregunteu-li a tot un estudiós en la matèria, el crític Fausto Fernández.

De King Kong al Zorro, passant per Frankenstein

El 28 d'agost, obren amb la japonesa 'King Kong se escapa', segueixen amb l'italiana 'El Zorro en la corte de Inglaterra' i finalitzen amb l'espanyola 'Drácula contra Frankenstein'. Novament: ¿voleu dir, nois i noies de Gijón, que Jesús Franco es mereix estar entre algunes d'aquestes pel·lícules que són infinitament més cutres que les seves? Potser caldria filar més prim!

Ovnis, cementiris i Ricardo

'Santo y Blue Demon contra Drácula y el hombre lobo', 'El hombre perseguido por un ovni' i 'Aquella casa al lado del cementerio' són uns altres títols fitxats pels nois i noies 'Peor... imposible' que faran les delícies dels fans de, per dir-ho d'una manera general, les històries extraordinàriament estranyes i curioses. I com ho veieu si, l'any vinent, hi programeu 'Hot milk'? Si és que no heu fet ja en alguna edició anterior...

Últimes notícies

    Publicitat