Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una moto, molts quilòmetres i un objectiu: lluitar contra el càncer

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Hi ha viatges d'estiu, de caps de setmana o d'uns dies en què l'objectiu és passar-ho bé i evadir-se del dia a dia. Intentar tenir la ment en blanc i desconnectar al màxim. Tots n'hem fet algun i són necessaris, sens dubte. Però n'hi ha d'altres, molt més profunds, transcendentals i gairebé vitals que no són tan comuns. És el cas de l'Álvaro Fau, un barceloní que fa dos anys va decidir aparcar la vida que tenia a Barcelona, engegar la seva moto Triumph i iniciar un viatge de no retorn -fins ara- per Sud-amèrica. "Tenia 29 anys i la sensació que la meva vida a Barcelona estava estancada, i no sentia motivació per la meva feina. Tampoc tenia cap lligadura: ni xicota, ni crèdits. Res.", així que va enviar la seva moto a Xile i va començar a fer quilòmetres per Xile, Brasil i Colòmbia.

El viatge va començar l'any 2015, però es va torçar a l'estiu de 2016 quan una de les seves millors amigues, la Helen, va patir un tractament molt dur per un càncer de pit. "Ho va passar molt malament. Sent una persona tan propera, a mi també em va marcar". I per això va plantejar-se un repte: recaptar 3.000 euros per a una associació que ajudés els pacients de càncer als hospitals públics. "És una xifra modesta, però que pot ajudar molt a molta gent, a través de l'associació". Aquesta es convertiria en la seva particular manera d'ajudar la Helen i a tantes altres persones que els ha tocat la maleïda loteria del càncer.

L'Álvaro ara és a Mèxic, i està gaudint de l'experiència personal en què s'ha convertit el seu viatge, però sense oblidar que l'aventura ha agafat un caire solidari molt important. No dubta en explicar a qui vol escoltar-lo que vol reunir diners per a l'Asociación de Oncología Integrativa de Barcelona, i fer que no només ell se'n aprofiti del seu viatge.

"La meta és gaudir del camí i seguir aprenent. No tinc gaires diners, però sí tota la il·lusió i les ganes de seguir endavant. De moment el meu rumb és Alaska, que era la idea inicial del viatge. Quan hi arribi, si és que hi arribo, ja decidiré el següent pas". Magnífica història.

Podeu participar en el projecte a través d'aquest enllaç.

Podeu seguir l'aventura de l'Álvaro al seu compte de Facebook o de Youtube.

L'Álvaro a l'Amazones, entre el Brasil, Colòmbia i Perú.

Últimes notícies

    Publicitat