Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Unes cinquanta ombres (o més) de no res

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Passivitat i indignació
Hi ha pel·lícules la visió de les quals postergues infinitament. O que no et poses i disposes a veure fins que no tens altre remei. O quan venç la mandra. O quan et convences que el seu visionat et beneficiarà d'alguna manera immaterial. Perquè n'extrauràs una lliçó estètica i moral. És el cas de 'Cincuenta sombras más oscuras', la contemplació de la qual m'ha preocupat més del que m'esperava. Que què m'esperava? Una merdeta (i, sí, és una merdeta), però el fet que la saga de films basats en les novel·les de E.L. James tinguin una implantació tan bèstia en tot el món, i que siguin consumides amb tanta passivitat, em desborda. I m'indigna? Doncs sí.

Les foteses de Christian i Anastasia
El més útil que podria fer és passar del fenomen i deixar anar un senzill "no m'interessa", però, de vegades, sents la imperiosa necessitat d'aturar-te un moment a pensar i denunciar invasions en la intel·ligència i sensibilitat com la que proposen Christian Grey, Anastasia Steele i tota la col·lecció de personatges detestables, imbècils i odiosos que acompanyen els dos protagonistes.

Publicita't com tu vulguis!
En aquestes pel·lis/productes del que es tracta és d'aconseguir el número més elevat de patrocinadors (ara que ha sortit en DVD, pareu-vos a localitzar totes les marques de luxe i de no luxe que hi apareixen), còmplices d'una oda al materialisme paral·lela a l'apologia de la buidor del guió. El tema de l'argument no és el sexe: és el consumisme.

I per què ningú no m'ha avisat?
'Cincuenta sombras más oscuras' m'emprenya per tota la gent que respecto i estimo que ja l'han vista i l'han oblidada sense, abans, regalar-me la seva opinió. Crec que, quan algú està a punt de pixar-se a la teva cara, els teus íntims tenen el deure d'avisar-te. Per poder apartar-te. A no ser que t'agradi que t'orinin generosament i espessament al rostre... oi, Christian Grey? O no és dels teus jocs preferits?

Últimes notícies

    Publicitat