Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Uns nous Goya en català?

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Un estiu gloriós

El febrer del 2011, una pel·lícula va marcar una fita en la llarga història dels Goya: 'Pa negre', d'Agustí Villaronga, es va endur nou estàtues, malgrat competir amb Icíar Bollaín ('También la lluvia') i amb Álex de la Iglesia ('Balada triste de trompeta'), dos pesos molt pesants en la indústria cinematogràfica. I, sobretot, malgrat estar rodada en català, i no precisament en un català xava, accessible, fàcil d'entendre per 'als espectadors de fora'. A principis del 2018 es pot tornar a repetir la jugada, el miracle, però no precisament amb la penúltima pel·lícula del director mallorquí, 'Incerta glòria', sinó amb el primer llargmetratge de Carla Simón, 'Estiu 1993'.

Una carrera impecable i implacable

La peli que protagonitzen Laia Artigas, Paula Blanco, David Verdaguer i Bruna Cusí fa uns quants mesos que arrasa per allà on passa: en festivals diversos d'aquí i d'allà, entre els crítics més perepunyetes i també a la taquilla, on ha fet uns quants calerons, tot i no ser un producte fàcil de vendre. Li queden encara unes quantes setmanes més de carrera comercial.

Bruna Cusí, doble nominació?

Especulant i fantasiejant, podria ser que Cusí fos nominada com a millor actriu de repartiment per la cinta de Simón i, a la vegada, com a millor actriu revelació per la de Villaronga. Així, tots contents!

I si Júlia i la Laia s'hi sumen?

Si, a sobre, 'Júlia ist' i 'Brava' esgarrapen algunes nominacions en les categories de direcció novell (Elena Martín) i d'interpretació (Laia Marull), els Goya de l'any vinent poden ser els més catalanoparlants de la seva trajectòria. Estarem molt atents.

Últimes notícies

    Publicitat