Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Victòria veïnal als antics jutjats de Via Laietana

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Els números 8 i 10 de la Via Laietana van ser durant molts anys els Jutjats de Primera Instància de Barcelona. Quan la seu es va quedar buida, l'Ajuntament va quedar-se amb la propietat d'un edifici que ha estat esperant, fins ara, la interminable decisió de quin serà l'ús que se'l donarà.

La plataforma #VidaLaietana fa temps que lluita per reclamar que l'edifici municipal es destini a habitatge públic, i a través de comunicats, reunions i diferents mobilitzacions han estat pressionant en aquest sentit. Una reivindicació que ha estat escoltada per l'Ajuntament, ja que tal com expliquen des de la plataforma, "dissabte passat ens va contactar el Districte de Ciutat Vella per comunicar-nos que, seguint la reivindicació d'aquesta plataforma, la part municipal de l'edifici de Via Laietana 8-10 serà habitatge públic de lloguer". Parlem d'un edifici d'11.000 metres quadrats que estava en desús i que farà que hi hagi, calculen, fins a un centenar de pisos destinats a habitatge social de lloguer.

Una victòria de la pressió veïnal que podria ser un molt bon precedent de cara a altres edificis buits que es troben a molts districtes de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat