Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Vinçon tancarà portes a l'estiu

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

"Vinçon tancarà definitivament les seves portes en un futur pròxim". La caiguda sostinguda de les vendes des de 2008, el possible ERE de la plantilla de treballadors i els dubtes sobre el futur de Vinçon publicats els darrers mesos feien preveure el que l'emblemàtica botiga de disseny del Passeig de Gràcia ha anunciat aquest matí en un comunicat.

Sergi Amat, membre de la tercera generació al capdavant de Vinçon i director de la botiga, ha confirmat que el tancament és imminent, després d'un període de liquidació que pot durar "un o dos mesos". El canvi del mercat, condicionat per les formes de consum per internet, i la crisi econòmica han acabat sentenciant un altre establiment històric i emblemàtic que des de 2008 ha reduït a la meitat la seva facturació. "Teníem il·lusió per seguir, perquè portem 74 anys aquí, però arriba un moment en què les coses es compliquen i són inviables", diu Amat.

El 1941 Vinçon va obrir portes com a botiga de regals, i més tard van començar a treballar-hi els Amat, la família que des dels anys 50 és propietària del negoci situat als baixos i principal d'una finca catalogada de finals del segle XIX, dissenyada per Antoni Rovira i on va viure Ramon Casas. L'estreta relació amb arquitectes i dissenyadors, l'aposta de botiga autoservei dedica al disseny, amb uns productes de qualitat, originals i singulars i una posada en escena sempre excel·lent, van anar forjant el mite de Vinçon, que als anys 90 va rebre el Premi Nacional de Disseny per la seva "contribució a la promoció de la cultura del disseny".

"He viscut aquí tota la meva vida, jugava als magatzem de Vinçon –recorda Amat–. A nivell personal és un cop dur, i també ho és a nivell familiar i de ciutat", conclou Amat, que agraeix el suport dels professionals del sector i els incondicionals de la botiga. No avança què passarà amb l'edifici del qual són propietaris ('La Vanguardia' diu que podrien estar negociant amb Massimo Dutti), ni si el projecte Vinçon es reprendrà més endavant amb un nou format.

Últimes notícies

    Publicitat