Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Vols ser un actor del Lliure?

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

La Kompanyia del Lliure es renova i engega un procés obert per triar nous actors. El teatre dedicarà tot un trimestre a fer una selecció dels futurs integrants de la tropa, que creixerà fins als vuit actors (quatre nois i quatre noies), a partir d'una convocatòria oberta i unes sessions de treball impartides per nou professionals i pedagogs que formaran el jurat. La renovada Kompanyia Lliure pujarà a l’escenari la temporada 2016/17 i s’hi mantindrà aquesta vegada durant tres anys.

La primera Kompanyia del Lliure va durar dos anys i ha estat un dels experiments més reeixits dels últims temps teatrals barcelonins. Els sis actors que en formaven part (Laura Aubert, Javier Beltrán, Paula Blanco, Pol López, Mima Riera i David Verdaguer) ja són intèrprets en vies de consolidació i han pogut foguejar-se amb textos grans, que a la seva edat difícilment haurien pogut fer sense un gran teatre i una gran companyia al darrere: 'Recordant la Fedra', 'La revolució no serà tuitejada', 'Moby Dick, un viatge pel teatre', 'El caballero de Olmedo', 'Victòria d’Enric V', 'Somni americà', la trilogia 'Tot pels diners, i 'Frank V (opereta d’una banca privada)'. Jo em quedo amb el 'Victòria d'Enric V', sens dubte.

Durant el mes de desembre de 2015 es rebran i s’estudiaran les sol·licituds per arribar a una primera selecció de 200 aspirants, als quals es convocarà particularment a una primera audició. Al gener es realitzaran audicions. Els aspirants hauran de presentar davant del jurat un monòleg en català d’un màxim de tres minuts de durada. La tria del monòleg correspon a l’aspirant. El jurat, a partir de l’audició i de la documentació aportada pels aspirants al Teatre Lliure, els valorarà i en farà una primera selecció d’un màxim de 30 aspirants. Al febrer, els seleccionats rebran formació durant tres setmanes consecutives i en horari de matí i tarda, per tal de tornar a presentar els seus monòlegs i també noves propostes que els farà el jurat a les sessions de treball. La primera setmana de març, els 30 seleccionats realitzaran l’última audició davant del jurat. D’aquesta última prova, en sortiran els vuit seleccionats per formar part de La Kompanyia Lliure.
 
Qui s’hi pot presentar?
Els nascuts entre el 1986 i el 1992, ambdós inclosos, amb estudis mínims de Batxillerat, amb altres estudis acreditats i amb  domini del català i del castellà escrits i parlats. Es valorarà positivament la formació i l’experiència teatral, els coneixements de música, cant i dansa i el domini d’un tercer idioma.

El jurat que valorarà els aspirants està format per: Txiki Berraondo, Pau Carrió, Montse Colomé, Joan Font, Míriam Iscla, Xicu Masó, Josep Maria Mestres, Xavier Mestres i David Selvas.

Últimes notícies

    Publicitat