Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Yours ofereix el primer àpat imprès en 3D de Barcelona

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Menjar teca impresa en 3D sembla ciència ficció, però ja és possible. El restaurant Yours, en col·laboració amb l'empresa Food Ink –referent mundial de la restauració 3D– posarà a taula, a partir del dimarts 20, el primer menú en 3D de Barcelona. Podem fer suposicions, però el millor de tot és preguntar al Juanjo Mestres, cuiner i propietari del restaurant, com es menja, això: «Imagina't una impressora on la tinta és un puré que fas a la cuina. Introdueixes l'arxiu d'una imatge i surt imprès l'objecte fet amb la tinta/puré». Un exemple: un llagostí fet de crema de llagostins. «No és que la impressora cuini», clarifica Mestres, «tu la carregues amb el que desitges i li dones una forma».

La gran lluita aquí, esclar, es tracta d'oferir consistència al menjar sense posar espessidors artificials. A Mestres, això li ha valgut hores i hores de bullir patata, deshidratar-la i posar-la al forn per extreure'n el midó natural, per poder treballar «a l'estil d'alta cuina de Yours». Aquesta manera de treballar de moment ofereix possibilitats com un Menjacocos fet de crema de xocolata amb ulls de crema de fruita de la passió.

Joel Castanyé, Juanjo Mestres, Mateu Blanch i la impressora de menjar
Joel Castanyé, Juanjo Mestres, Mateu Blanch i la impressora de menjar

Sigui com sigui, el menú que en breu oferirà Yours no serà, ni de lluny, inassequible: tindrà un preu entre 30 i 45 euros –l'altre menú 3D en un 'pop-up' a Lleida costava 180 €–, i inclourà una amanida de llagostins, un filet de vedella ecològica de Mas la Carrera amb demi glaç (on la part impresa és una guarnició d'espiga de blat de moro feta de carabassa i blat de moro) i unes postres frapants: un polo Dràcula amb un taüt imprès de crema de vainilla i on a dins hi ha un coulis de maduixa i brunoise de Coca-cola. «Vul oferir quelcom en consonància amb el restaurant: que sigui assequible i just, per al client local». Això sí: s'haurà de reservar amb una antelació de 24 hores i un mínim de deu comensals. El menú és una adaptació de plats de la carta de Yours feta per Food Ink i els cuiners Joel Castanyé i Mateu Blanch de La Boscana, recent estrella Michelin.

De moment aquesta tècnica ofereix, sobretot, possibilitats per fer postres i complements del plat («Aquesta és la millor màniga pastissera del món» diu Castanyé) tot i que Mestres, en un futur, «espera poder imprimir un risotto o una hamburguesa».

Últimes notícies

    Publicitat