Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Juganera
Pau de la Calle

Bon rotllo d’un vespre d’estiu: La Juganera torna a la Nau Bostik!

Un any més, el festival musical gratuït més singular del mes de juliol torna a La Sagrera, on podràs gaudir de bons concerts en un ambient carregat de bones vibracions

Time Out en col·laboració amb Moritz
Publicitat

Fa dos estius, quan encara arrossegàvem la pandèmia i començava a ser molt urgent recuperar les bones vibracions generals, La Juganera va aparèixer a la Nau Bostik de La Sagrera com si fos un regal caigut del cel. L’idea era molt senzilla i, alhora, molt necessària: programar un parell de nits de música i bona companyia en un entorn agradable, proper, familiar. Molt llunys dels festivals habituals, on hi ha una sobrecàrrega d’estímuls, La Juganera volia ser una proposta de butxaca: dos o tres concerts per nit, un aforament de no més de 400 persones –tampoc és que hi càpiguen moltes més a la Nau Bostik–, tot molt relaxat i a la vegada molt festiu. I tot amb entrada lliure.

Aquesta iniciativa del 2021 va ser molt ben rebuda, i va continuar el 2022 amb un petit creixement, i ara es tornarà a repetir aquest any desprès que l’Ajuntament hagi confirmat la continuïtat de l’espai emblemàtic del districte de Sant Andreu, que es defineix com un equipament sociocultural de gestió comunitària. Hi havia la possibilitat de que la Nau Bostik, una antiga fàbrica, s’enderroqués, però finalment no serà així: se li ha donat valor a la seva tasca cultural, de la qual esdeveniments com La Juganera són peces centrals. Així que, un any més, teniu una cita els dies 14 i 15 de juliol amb dues noves nits d’estiu i tres concerts per nit. Us apunteu? Si és així, aquí us donem tota la informació que cal conèixer.

Els horaris i l’ambient
Pau de la Calle

1. Els horaris i l’ambient

La Juganera es defineix com una festa major en miniatura, i tothom està convidat a anar-hi. Ara bé, recordeu que l’aforament és limitat i, un cop s’exhaureixin les entrades, ja no hi haurà més. L’obertura de portes és a les 18 h i el final de festa serà a les 23. Una de les consignes de la festa és que ha de ser una zona lliure d’actituds de merda (sic), i això significa que tots els comportament lamentables –la mala educació, donar la brasa a la gent, el sexisme, etcètera– s’han de quedar a la porta o, millor dit, a molts quilòmetres de distància de la porta. Aquesta és una festa inclusiva, veïnal, amistosa: que no l’espatlli ningú!

La música: samba, reggae i patxanga
Pau de la Calle

2. La música: samba, reggae i patxanga

Cada jornada començarà amb un “txupinazo” i una descàrrega de percussió de la mà del col·lectiu Sagresamba, una institució a La Sagrera que porta anys fent tronar els tambors pels carrers i a les festes. I després, hi haurà tres concerts i/o DJs per nit per amenitzar la festa, amb alguns elements sonors que connectaran totes les actuacions: la música festiva d’Amèrica del sud i el Carib, molta samba, reggae, ska, rocksteady, mambo... Una mica de patxanga amb bandes com Moon Walkers, Les Testarudes i Peko Selectors (divendres 14) i La Niña Mai, Soul Adventures i The Parsimonians (dissabte 15). Havíem dit bon rotllo i aquí està la demostració.

L’acompanyament immillorable
Pau de la Calle

3. L’acompanyament immillorable

Aquest any l’entrada és lliure fins a completar l’aforament. I no cal que porteu res, llevat del propi got, perquè tota la resta ho tindreu allà: cervesa Moritz, bon menjar i, lògicament, bona companyia. Al cap i a la fi, es tracta de celebrar el bon temps, de reunir-nos en un espai segur i agradable. Hi ha altres festivals possibles a Barcelona, i La Juganera és la prova fiable de tot el que diem. Aneu-hi!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat