Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 13 objectes per parar la taula de Nadal

13 objectes per parar la taula de Nadal

Vestim la taula els accessoris que us faran gaudir encara més de les menges d'aquests dies

Bodegó Nadal Bon vent
© Maria Dias
Per Eugènia Sendra |
Advertising

Sou dels que practiqueu a fons el ritual de parar la taula? Feu una ullada a aquests objectes i estris, essencials dissenyats amb bon criteri, clàssics recuperats de casa de l'àvia, i peces d'autor que faran encara més gustosos els àpats especials.

1
Copes Bon vent
© Maria Dias

Les relíquies

La selecció de plats, copes i coberts d’època de Bon Vent deixa amb la boca oberta per la varietat, l’exquisidesa i el preu de les peces. Costa resistir-se a les copes tallades a mà (9 euros/unitat); la gràcia és que aquí podeu fer mil i una combinacions, barrejant mides, èpoques i estils. 

Bon Vent (Argenteria, 41).

2
Gots de te

L'hora del te

Al Marroc prenen el te en aquests gots de vidre bufat a mà. No són l’únic utensili artesà que trobareu a l’Explorateur, on també venen plats de ceràmica de la població de La Borne. 6 euros/unitat.

L'Explorateur (Escultors Claperós, 24)

Advertising
3
Copa balloon

Vins francesos

Les copes 'balloon' són un clàssic dels 'bistrot' i cafès de París i aquestes les produeix una casa de tota la vida, la vidrieria Rochère. 5 euros /unitat.

Variopinte (Comerç, 15).

4
Plat Habitat

Plats resplendents

La combinació de porcellana blanca amb tocs de daurat segueix sent màgica i lluminosa. La col·lecció de plats, tasses i bols Image és de les propostes festives d’Habitat, i vesteix tot tipus de taula. La unitat costa 19,90 euros.

Habitat (Diagonal, 514).

Advertising
5
Plat Variopinte

Geometria i color

Per a llars minimalistes i coloristes, els plats de Variopinte:  d’acer, extraplans, apilables i pintats a mà. D'entre les noves tonalitats, destaca el groc canari, un avançament de la primavera 2017. Costen 15,90 euros/unitat.


6
Vaixella Jaime Beriestain

Vaixella d'autor

Tot el que toca Jaime Beriestain té un punt preciosista. També la vaixella que ha dissenyat, peces de ceràmica fetes artesanalment i plenes de color. 17 euros.

Jaime Beriestain (Pau Claris, 167).

Advertising
7
Cocotte Le Creuset
La Chouette Photographie

L'escudella

No és l’olla on feia brou l’àvia, però les icòniques cassoles de ferro colat esmaltat resulten bones aliades per fer l’escudella de Nadal. La Cocotte és tan càlida que voldreu emplatar a taula. 239 euros.

Le Creuset (Rbla. de Catalunya, 102).

8
Cullerot Bon vent
© Maria Dias

De la terra

Fer una ullada a les peces de coberteria de Bon vent és com remenar els més preuats jocs de taula de la família. Destaca aquest cullerot d'alpaca banyat en plata (18 eurosa), que fa l'ullet als galets-espelma de Cerabella (petit, 14 euros; mitjà, 23,50 euros).

Bon Vent (Argenteria, 41).

Advertising
9
Forquilla Variopinte

Queixalada d'esmalt

A joc amb la vaixella Variopinte, dissenyada per Stefania di Petrillo, també hi ha els coberts esmaltats. Blanc sobre blanc sempre llueix... 14,95 euros /unitat.

Variopinte (Comerç, 15).

10
Ganivets Pallarès

Tallants de tota la vida

Els ganivets Pallarès es fabriquen des del 1917 a Solsona, i ara viuen una segona joventut. Els materials amb què treballen i la cura a l’hora d’esmolar les peces els fa objectes de desig. A partir d’11 euros.

Variopinte (Comerç, 15)

Advertising
11
Conalma Design

Fusta autòctona

De la plana mallorquina arriben les taules de Conalmadesign, fetes amb fusta reutilitzada de pi, ametller i olivera. Cada peça és diferent, es poden elaborar a mida del client i permeten tallar amb devoció. 90 euros.

Clay Store (Banys Vells, 11).

12
Tovallons Nuur
SUMO Arquitectes

L'art de convidar

A Nuur són especialistes en la part tèxtil de la gastronomia, i produeixen davantals, tovalles i tovallons com aquests, en lli 100% i pensats per al dia a dia... perquè cada àpat –i no només els nadalencs– pot ser una celebració. 7 euros /unitat.

Advertising
13
Ampolla Corky

Un glop d'aigua

La gerra 'Corky' de Muuto, amb un caputxó de suro vistós, posa el contrapunt nòrdic i sobri a la taula festiva. Perquè en un moment o altre de la grande bouffe cal beure un glop d’aigua. 49 euros.

Nordicthink (Casanova, 214).

Advertising