Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 13 objectes per parar la taula de Nadal

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Bodegó Nadal Bon vent
© Maria Dias

13 objectes per parar la taula de Nadal

Vestim la taula els accessoris que us faran gaudir encara més de les menges d'aquests dies

Per Eugènia Sendra
Advertising

Sou dels que practiqueu a fons el ritual de parar la taula? Feu una ullada a aquests objectes i estris, essencials dissenyats amb bon criteri, clàssics recuperats de casa de l'àvia, i peces d'autor que faran encara més gustosos els àpats especials.

Copes Bon vent
© Maria Dias

1. Les relíquies

La selecció de plats, copes i coberts d’època de Bon Vent deixa amb la boca oberta per la varietat, l’exquisidesa i el preu de les peces. Costa resistir-se a les copes tallades a mà (9 euros/unitat); la gràcia és que aquí podeu fer mil i una combinacions, barrejant mides, èpoques i estils. 

Bon Vent (Argenteria, 41).

Gots de te

2. L'hora del te

Al Marroc prenen el te en aquests gots de vidre bufat a mà. No són l’únic utensili artesà que trobareu a l’Explorateur, on també venen plats de ceràmica de la població de La Borne. 6 euros/unitat.

L'Explorateur (Escultors Claperós, 24)

Advertising
Copa balloon

3. Vins francesos

Les copes 'balloon' són un clàssic dels 'bistrot' i cafès de París i aquestes les produeix una casa de tota la vida, la vidrieria Rochère. 5 euros /unitat.

Variopinte (Comerç, 15).

Plat Habitat

4. Plats resplendents

La combinació de porcellana blanca amb tocs de daurat segueix sent màgica i lluminosa. La col·lecció de plats, tasses i bols Image és de les propostes festives d’Habitat, i vesteix tot tipus de taula. La unitat costa 19,90 euros.

Habitat (Diagonal, 514).

Advertising
Plat Variopinte

5. Geometria i color

Per a llars minimalistes i coloristes, els plats de Variopinte:  d’acer, extraplans, apilables i pintats a mà. D'entre les noves tonalitats, destaca el groc canari, un avançament de la primavera 2017. Costen 15,90 euros/unitat.


Vaixella Jaime Beriestain

6. Vaixella d'autor

Tot el que toca Jaime Beriestain té un punt preciosista. També la vaixella que ha dissenyat, peces de ceràmica fetes artesanalment i plenes de color. 17 euros.

Jaime Beriestain (Pau Claris, 167).

Advertising
Cocotte Le Creuset
La Chouette Photographie

7. L'escudella

No és l’olla on feia brou l’àvia, però les icòniques cassoles de ferro colat esmaltat resulten bones aliades per fer l’escudella de Nadal. La Cocotte és tan càlida que voldreu emplatar a taula. 239 euros.

Le Creuset (Rbla. de Catalunya, 102).

Cullerot Bon vent
© Maria Dias

8. De la terra

Fer una ullada a les peces de coberteria de Bon vent és com remenar els més preuats jocs de taula de la família. Destaca aquest cullerot d'alpaca banyat en plata (18 eurosa), que fa l'ullet als galets-espelma de Cerabella (petit, 14 euros; mitjà, 23,50 euros).

Bon Vent (Argenteria, 41).

Advertising
Forquilla Variopinte

9. Queixalada d'esmalt

A joc amb la vaixella Variopinte, dissenyada per Stefania di Petrillo, també hi ha els coberts esmaltats. Blanc sobre blanc sempre llueix... 14,95 euros /unitat.

Variopinte (Comerç, 15).

Ganivets Pallarès

10. Tallants de tota la vida

Els ganivets Pallarès es fabriquen des del 1917 a Solsona, i ara viuen una segona joventut. Els materials amb què treballen i la cura a l’hora d’esmolar les peces els fa objectes de desig. A partir d’11 euros.

Variopinte (Comerç, 15)

Advertising
Conalma Design

11. Fusta autòctona

De la plana mallorquina arriben les taules de Conalmadesign, fetes amb fusta reutilitzada de pi, ametller i olivera. Cada peça és diferent, es poden elaborar a mida del client i permeten tallar amb devoció. 90 euros.

Clay Store (Banys Vells, 11).

Tovallons Nuur
SUMO Arquitectes

12. L'art de convidar

A Nuur són especialistes en la part tèxtil de la gastronomia, i produeixen davantals, tovalles i tovallons com aquests, en lli 100% i pensats per al dia a dia... perquè cada àpat –i no només els nadalencs– pot ser una celebració. 7 euros /unitat.

Advertising
Ampolla Corky

13. Un glop d'aigua

La gerra 'Corky' de Muuto, amb un caputxó de suro vistós, posa el contrapunt nòrdic i sobri a la taula festiva. Perquè en un moment o altre de la grande bouffe cal beure un glop d’aigua. 49 euros.

Nordicthink (Casanova, 214).

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising