Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Toino Abel
© Toino Abel

Bosses de palla per a la primavera 2018

Encara no la portes? La fibra vegetal segueix present a aparadors i al carrer

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Les tendències arriben ràpid i es cremen encara més de pressa, ens adverteixen des de les cases que treballen amb productes d'artesania que tenen la palla i les fibres naturals com a protagonistes. Per sumar-vos a la tendència, feu una ullada a aquestes bosses, que s'hi enfronten amb un llenguatge i una ètica personal.  

La Varieté

La Varieté

“L’any que ve ningú voldrà una bossa de jonc o palla”, adverteixen des de La Varieté, botiga de disseny i mobiliari especialitzada en productes del sud-est asiàtic. “I el problema més gran és que l’explotació massiva de la tendència equival a explotació massiva material i laboral”. El Ricard Commeleran i la Raquel Muntal encarreguen la producció de bosses a artesans de la província del nord de Tailàndia, on treballen amb el jacint d’aigua des dels anys 70 (22-45 € segons la mida). “Fan dissenys senzills i plens de bon gust, prescindint dels mitjans. Amb les seves mans vesteixen una població poc conscient dels seus orígens”.

 

Cult Gaia

Cult Gaia

Els complements de fibres naturals que associàvem a l’estiu s’incorporen als armaris d’hivern per la difosa frontera entre temporades (pensem en els barrets de Jacquemus per a la tardor que ve). A més, l’artesania es revaloritza passant pel sedàs de la moda, amb casos com els de l’americana Cult Gaia amb l'original proposta The Babe (120,40 €).

Publicitat
Artesano

Artesano

Amb els productes de la marca Abaca va començar tot, comenten els representants de marques. A White Line treballen amb Artesano, la casa italiana que dissenya productes juntament amb artesans equatorians. D'entre les seves bosses fetes amb palla 'toquilla' (la mateixa matèria amb que es fan els barrets Panamà), destaca la bossa Bahia Smile en color turquesa i papaia (131,40 €).

Natura

Natura

La palla ha fet el salt a les grans cadenes de distribució de moda i, esclar, també ha arribat a botigues com Natura que de sempre ens fan viatjar pel món a través dels seus productes. D'aquí triem el cabàs rodó (26,90 €), de palla i en tons naturals.

Publicitat
Bali Werkstätte

Bali Werkstätte

Els productes del sud-est asiàtic s'exporten a través de plataformes com Bali Werkstätte i cada vegada són més els fills de generacions d'artesans que prenen consciència del valor i la sortida comercial de l'artesania local. Ens agrada aquesta bossa feta a Indonèsia, la Bali Box Bag (60 €), amb la part frontal decorada amb vímet.

Toino Abel

Toino Abel

La marca portuguesa Toino Abel ha recuperat la bossa tradicional feta amb teler i fulles de jonc i en promouen la tècnica ('l’esteira') entre les noves generacions. També experimenten: per aquest estiu tenyeixen el jonc de negre.

Publicitat
Cistelleria Germanes Garcia

Cistelleria Germanes Garcia

A la Cistelleria Germanes Garcia (Banys Nous, 15) també es mesura l’interès pels productes de fibres vegetals. Els clients són grans marques de retail i particulars que busquen el que es porta: l’icònic cistell de Jane Birkin o la bossa de palma que Michelle Obama es va endur com a souvenir de Mallorca. Són experts en cabassos i cistells –de palma, medul·la i vímet, sobretot– i indiquen les diferents qualitats d’un producte bàsic, utilitari i de tota la vida fet sobretot per petits productors de Tarragona, València i Mallorca. Aquí el seu cistell de palma (a partir de 30 €).

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat