Colmado Quílez

Botigues Dreta de l'Eixample
  • 4 de 5 estrelles
(3Comentaris)
0 M'encanta
Guarda-ho
Colmado Quílez

Cita obligada per a tot bon gurmet, Quílez té una inabastable oferta de vins i embotits i tota mena de delicadeses, com ara la crema d'oli. La seva carta de ginebres inclou més de 200 varietats. Però el mític 'colmado' ubicat a la Rambla de Catalunya abaixarà la persiana probablement abans de finals del 2014 com a conseqüència de l'augment dels lloguers a què obliga la llei d'Arrendaments Urbans.

El Colmado va obrir a l'Eixample el 1940, i Julián Quílez, originari de Valladolid i amb experiència com a dependent a les Mantegueries Simó, temptava els vianants amb l'olor dels grans de cafè que cremava per ambientar el local. El 1974 Andrés Lafuente –provinent de las Mantequerías Leonesas de Madrid– va prendre el relleu al capdavant de la botiga. El servei personalitzat amb dependents vestits amb guardapols de milratlles en blanc i blau i la clàssica caixa són, amb les prestatgeries cucurulles de productes, els trets distintius de la casa.

Per M.G.

Publicat

Lloc de la ubicació Colmado Quílez
Contacte
Adreça Rambla de Catalunya, 65
Eixample Dret
Barcelona
08007
Horaris De dl. a dv., de 9 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h. Ds., de 9 a 14 h
Transport Passeig de Gràcia (L2-L3-L4)

Average User Rating

3.7 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:2
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:1
LiveReviews|3
1 person listening
Claudia

La identidad de una ciudad, de un pueblo, de un país está directamente relacionada con la historia de las personas que habitan esa ciudad, ese pueblo, ese país. Aquéllo que tanto defendemos, y reclamamos que se nos reconozca, lo vamos a perder con la falta de protección de nuestra memoria ciudadana. Al final nuestra ciudad se convertirá en cualquier ciudad del mundo...

neus

Primer els diners, després les persones. Quina llàstima, Ara que hi veurem: un altra restaurant ràpid, com la llibreria Catalonia, o una botiga de roba com la jugueteria del carrer que va a la plaça de la Catedral des del Portal de l'Angel. Clar, paguen més.

raquel

quina vergonya, els establiments històrics són patrimoni de barcelona, com la jugueteria que va haver de tancar a la plaça del pi per culpa del lloguer. on és l'administració en aquests casos per controlar aquests abusos? sembla que davant dels diners no valgui res