Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Disseny made in Catalunya

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Cadira Barcelona

Disseny made in Catalunya

Penseu en objectes emblemàtics del disseny a casa nostra. Com en mesuraríeu la creativitat i l’excel·lència? Aquesta tria de 7 objectes n’és una bona mostra: trobareu propostes de moda, accessoris, mobles i decoració que destaquen per la seva singularitat.

Per Time Out en col·laboració amb Sant Aniol
Advertising
Funiculí

1. Llum Funiculí

Funiculí és un llum dissenyat l’any 1979 per Lluís Porqueras, un dels primers dissenyadors industrials del nostre país. Més de trenta anys després, Funiculí segueix essent actual. La seva doble pinça permet canviar l'alçada de la pantalla, fins a una rotació de 360º perquè pugueu dirigir la llum cap a on més us agradi.

Sant Aniol Ampolla

2. Ampolla de Sant Aniol

El dissenyador industrial basc Martín Azúa, instal·lat a Barcelona, ha estat encarregat de dissenyar el nou envàs de Sant Aniol, una ampolla que evoca les roques i l’origen volcànic de l’aigua originària del Parc Natural de la Garrotxa. A la superfície de l'ampolla es poden veure les petjades de les pedres volcàniques del brollador, com l'aigua que en sorgeix.

Advertising
Cadira Barcelona

3. Cadira Barcelona

La cadira Barcelona és una obra clàssica del disseny de mobiliari modern del segle XX, creada per l'arquitecte Ludwig Mies van der Rohe per al pavelló alemany a l'Exposició Internacional de Barcelona de l'any 1929. Aquesta peça, ja atemporal, té unes proporcions harmonioses i la forma elegant en forma de V l’ha convertit gairebé en un objecte escultural, sella curulis, un tipus de cadira usada pels magistrats romans.

Cendrer Copenhagen

4. Cendrer Copenhagen

André Ricard va dissenyar aquest cendrer l’any 1966, era apilable i cilíndric, per poder-lo agafar amb una mà, que inicialment es venia als quioscos. Ara, aquest objecte produït per Mobles 114 forma part de la llista d’objectes històrics de disseny català.

Advertising
Aldanondo y Fernández Arquitectes

5. Sabates a mida

A Aldanondo y Fernández Arquitectes la crisi els va donar la coartada perfecta per reinventar-se i avui fan sabates de luxe a mida. Combinen les tècniques de tota la vida amb d'altres d’avantguardistes. Treballen amb els materials tradicionals i més naturals: la pell, el suro, però una de les seves aficions és investigar amb tot tipus de materials, alguns d'ells provinents del món de l'arquitectura, com ara el foam. Mai és tard per tornar a començar.

Lekué

6. Estoig de vapor

Aquest producte és l’estrella de la firma catalana Lékué. El va dissenyar Luki Huber, professor de producte a l’escola Eina i habitual col·laborador de Ferran Adrià. Se’n venen mil unitats a la setmana a Barcelona, i arreu del món ja se n’han venut més de mig milió. Està fet amb la mateixa silicona que es fa servir per a l’ús mèdic i per a les tetines dels biberons infantils, i permet cuinar al vapor mantenint el sabor i els nutrients dels aliments. És el substitut ideal per al paper d’alumini.

Advertising
Castro Bikes

7. Castro Bikes

 Abans de llençar-vos a conquerir l'asfalt, heu de tenir la bici en bones condicions. Si busqueu una bicicleta concebuda per arquitectes i per a ciclistes del morro fi, heu anat a parar on toca. Les Castro Bikes són elegants, lleugeres i fàcils d'emmagatzemar. A partir de 820 euros.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising