Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Hilados Donado

Hilados Donado

Botigues, Art, artesanies i aficions Barcelona
Hilados Donado
1/2
Foto: Maria Dias
Hilados Donado
2/2
Foto: Maria Dias

Time Out diu

A la mitologia grega hi ha un càstig recurrent que obliga l’enemic a amidar grans distàncies amb fils que serveixen per sortir dels laberints. A la vida real, poques coses hi ha tan útils, lúdiques i, moltes vegades imprescindibles, com les cordes.

Hilados Donado és una botiga de la Barceloneta, un paradís de fils, cordes i xarxes a punt de fer 80 anys. L'espai no és massa diferent de quan Jesús Donado, de Valdepeñas, la va muntar pensant en una clientela naval i de pescadors d'ofici. L'oferta no es limita al món professional ja que l’esport (muntanyisme, ponting, vela...), el món de l'espectacle i la decoració fan servir cordes. De diversos tipus de polímers i de fibres naturals –jute, lli, sisal, cànem o abacà–, es venen a metres, a pes o a rulls. Des del material tècnic i sofisticat fins a l'humil corda de persiana. Popular és, també, la cortina de xarxa de cotó pròpia dels pobles de marina. Per a les manualitats (catifes, braçalets, clauers), s'hi troba un bon assortiment de fils.

Antoni Donado continua el negoci familiar i confirma que hi ha fabricació a tota la costa de Llevant; també a Catalunya on els corders tenien fama. Penseu que Hemingway cita el "el bon cordill català" a la novel·la 'El vell i la mar'. Cal fer un bon nus a l’agenda i visitar Hilados Donado.

Detalls

Adreça Almirall Churruca, 9
Barceloneta
Barcelona
08003
També t'agradarà