Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Jaume Montserrat

  • Botigues
  • Gràcia
  1. Forn de Pa Montserrat
    © Irene FernandezForn de Pa Montserrat
  2. Forn de Pa Montserrat
    © Irene FernandezForn de Pa Montserrat
Publicitat

Time Out diu

Un forn amb reminiscències modernistes.

L’Antoni Montserrat és un forner que ha treballat tota la vida de manera manual. Les seves mans parlen d’un ofici que ve de l’avi Jaume Montserrat que, el 1911, es va fer càrrec d’un forn del 1904 als baixos de la modernista Casa Fatjó. Un establiment que sempre ha tingut nom propi: del Gall, de la Teresita (per Teresa Gibert, mare de l’Antoni), i que està arrelat amb carisma al barri de Gràcia. La família Montserrat ha mantingut força elements modernistes genuïns al local. Això, juntament amb la filosofia familiar artesanal, dona al forn una personalitat peculiar.

Amb avantpassats forners i pastissers, amb arrels que van des d’Aragó a la Selva i des de Tarragona a l’Alt Empordà, Sergi Montserrat, quarta generació, és la continuïtat d’aquest caràcter artesanal amb el suport dels professionals de l’obrador. La clientela continua fidel al pa de Valls i a la belga (una pasta amb medalla d’or a l’Exposició del 29). Mèrit de la saviesa manual. "La mà és la finestra de la ment". Ho deia Kant.

Escrit per
Maria Gorgues

Detalls

Adreça
Rambla del Prat, 21
Gràcia
Barcelona
08012
Contacte
932 18 05 46
Transport
Fontana (M: L3)
Horaris
De dl. a ds. de 7 a 21 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà